Video: Klince Reala uče da igraju kao Barselona?!

Barselona je pre više od 20 dana razbila Real na ’Santjago Bernabeuu’, ali su nesmotrenim potezima čelnici madridskog kluba ponovo otvorili bolnu ranu.

Fudbal 12.12.2015 | 13:20
Video: Klince Reala uče da igraju kao Barselona?!

Aktuelni šampion Španije i Evrope je u prvom ovosezonskom ’El Klasiku’ uništio najvećeg rivala pogocima dvostrukog strelca Luisa Suaresa, Nejmara i Andresa Inijeste.

Katalonci su tim trijumfom došli na šest bodova prednosti u odnosu na Real, ali ona sada iznosi četiri posle remija sa Valensijom.

Međutim, informacije koje su tri nedelje kasnije isplivale na površinu, ponovo su uzdrmale ’Kraljevski klub’ koji je već u ogromnim problemima zbog ne baš sjajnih rezultata u Primeri i izbacivanja iz Kupa kralja.

Posle svakog vikenda, u sportskom centru ’Valdebebas’, treneri mlađih kategorija Reala analiziraju učinak svojih ekipa i pojedinaca. Na više načina pokušavaju da unaprede rad i rezultate fudbalske škole, što uključuje pregledavanje snimaka utakmica svih uzrasta, ali i konkurencije. Time se određuju greške koje treba da budu uklonjene, a tako je bilo i dva dana posle jednog od najtežih poraza u skorijoj istoriji.

Španska „Marka“, koja je poznata kao mediji blizak Realu, otkrila je da su direktori akademije Viktor Fernandes i Huan Luis Martines napravili novu glupost. Čelnicima kluba stiglo je obaveštenje da su njih dvojica pripremili video materijal u kojem se kao primer kvalitetnog fudbalskog kluba uzima upravo Barselona. Fernandes i Martines analizirali su derbi odigran 21. novembra, kada je ekipa Luisa Enrikea osramotila najvećeg rivala jer je trijumf od 4:0 mogao da bude mnogo ubedljiviji.

Treneri mlađih kategorija koji su bili na sastanku nisu mogli da veruju šta im se prikazuje, da bi sve bilo zaokruženo i negativnim primerom odnosa prema dresu. U ovoj „rubrici“ našli su se defanzivci Reala Marselo i Serhio Ramos, koji je ujedno i kapiten.

Trener prvog tima Rafa Benites bio je izuzetno besan kada je saznao za ispad u ’Valdebebasu’ jer su kritikovani igrači koji vode, ali i zbog toga što talenti iz mlađih kategorija dobijaju negativnu sliku o prvom timu.

Posebno mu se nije dopalo što ga niko konsultovao pre pripreme video snimka. Žalio se upravi kluba, ali mu je savetovano da sve ignoriše jer je akademija potpuno nezavisna od prvog tima i da ima autonomiju u radu.

Komentari / 0

Ostavite komentar