Лути: Роџер ме питао да му будем једини тренер!

Северин Лути, главни тренер Роџера Федерера, октрио је да је швајцарски тенисер желео да му он буде једини тренер, али да то није било могуће.

Тенис 13.12.2015 | 21:40
Лути: Роџер ме питао да му будем једини тренер!

Федерер је пре неколико дана саопштио да је завршио сарадњу са Стефаном Едбергом после две сезоне, а тиму се прикључио Иван Љубичић.

„Већ током лета знали смо да ће нас Стефан напустити на крају године, због великог броја путовања и чињенице да смо уговор продужили на још једну годину. Две сезоне са њим биле су веома добре, Роџер је задовољан“, рекао је Лути, али није могао да одговори да ли је Швеђанин утицао на то да Федерер буде још агресивнији.

„Немогуће је рећи тако нешто, али је он ту био највише због самопоуздања. Едберг је био изузетно агресиван играч, охрабрио је Роџера да буде исти такав. Била је то сјајна сарадња јер је Стефан био његов идол још од детињства“.

Швајвацарац је открио да је намера трећег тенисера планете била да му он буде једини тренер.

„Много смо причали о томе и за мене не би било идеално. Ове године сам са Роџером био више од 200 дана и да сам му једини тренер, морао бих са њим да проведем око 40 недеља. Са Дејвис купом то једноставно није могуће. Такође, Федерер слуша многе људе и то га чини буднијим, зато не желим да будем његов једини тренер. Едберг је провео само 10 недеља на турнирима са њим, а са Иваном још увек нисмо причали о томе“.

Љубичић је прошле недеље раскинуо сарадњу са канадским тенисером Милошем Раоницем којег је тренирао од 2013. године.

Играчку каријеру Хрват је завршио 2012. године у Монте Карлу поразом од сународника Ивана Додига. Током каријере освојио је 10 турнира, а 2006. остварио је најбољи пласман на АТП листи – треће место.

Годину дана раније био је део тима који је Хрватској донео историјски Дејвис куп, а 2004. је у Атини стигао до олимпијске бронзе.

„Иван је завршио каријеру пре три године и играо је против многих Роџерових противника. Другачији је претходних тренера – Стефана Едберга, Пола Анакона, Хосеа Игераса и Тонија Роуча. Живи у Монте Карлу и уколико жели, може доћи у Швајцарску на два-три дана недељно. Увек је имао добар однос са Федерером. Циљ сарадње је додатно унапређивање игре, али је то све ствар детаља. Не мислим да ће у 2016. играти дворучни бекхенд“, закључио је Лути уз смех.

Коментари / 0

Оставите коментар