Luti: Rodžer me pitao da mu budem jedini trener!

Severin Luti, glavni trener Rodžera Federera, oktrio je da je švajcarski teniser želeo da mu on bude jedini trener, ali da to nije bilo moguće.

Tenis 13.12.2015 | 21:40
Luti: Rodžer me pitao da mu budem jedini trener!

Federer je pre nekoliko dana saopštio da je završio saradnju sa Stefanom Edbergom posle dve sezone, a timu se priključio Ivan Ljubičić.

„Već tokom leta znali smo da će nas Stefan napustiti na kraju godine, zbog velikog broja putovanja i činjenice da smo ugovor produžili na još jednu godinu. Dve sezone sa njim bile su veoma dobre, Rodžer je zadovoljan“, rekao je Luti, ali nije mogao da odgovori da li je Šveđanin uticao na to da Federer bude još agresivniji.

„Nemoguće je reći tako nešto, ali je on tu bio najviše zbog samopouzdanja. Edberg je bio izuzetno agresivan igrač, ohrabrio je Rodžera da bude isti takav. Bila je to sjajna saradnja jer je Stefan bio njegov idol još od detinjstva“.

Švajvacarac je otkrio da je namera trećeg tenisera planete bila da mu on bude jedini trener.

„Mnogo smo pričali o tome i za mene ne bi bilo idealno. Ove godine sam sa Rodžerom bio više od 200 dana i da sam mu jedini trener, morao bih sa njim da provedem oko 40 nedelja. Sa Dejvis kupom to jednostavno nije moguće. Takođe, Federer sluša mnoge ljude i to ga čini budnijim, zato ne želim da budem njegov jedini trener. Edberg je proveo samo 10 nedelja na turnirima sa njim, a sa Ivanom još uvek nismo pričali o tome“.

Ljubičić je prošle nedelje raskinuo saradnju sa kanadskim teniserom Milošem Raonicem kojeg je trenirao od 2013. godine.

Igračku karijeru Hrvat je završio 2012. godine u Monte Karlu porazom od sunarodnika Ivana Dodiga. Tokom karijere osvojio je 10 turnira, a 2006. ostvario je najbolji plasman na ATP listi – treće mesto.

Godinu dana ranije bio je deo tima koji je Hrvatskoj doneo istorijski Dejvis kup, a 2004. je u Atini stigao do olimpijske bronze.

„Ivan je završio karijeru pre tri godine i igrao je protiv mnogih Rodžerovih protivnika. Drugačiji je prethodnih trenera – Stefana Edberga, Pola Anakona, Hosea Igerasa i Tonija Rouča. Živi u Monte Karlu i ukoliko želi, može doći u Švajcarsku na dva-tri dana nedeljno. Uvek je imao dobar odnos sa Federerom. Cilj saradnje je dodatno unapređivanje igre, ali je to sve stvar detalja. Ne mislim da će u 2016. igrati dvoručni bekhend“, zaključio je Luti uz smeh.

Komentari / 0

Ostavite komentar