ЕЛ: Може ли Звезда до нове сензације?!

Пали су Реал и Химки, може ли Црвена звезда наставити сјајан низ у Евролиги и срушити Фенербахче у сред Истанбула (петак, 20:45х).

Кошарка 11.12.2015 | 18:20
ЕЛ: Може ли Звезда до нове сензације?!

Црвено-беле би сензација над лидером групе А одвела у Топ 16 фазу, уколико Бајерн изненади Реал на свом терену.

С друге стране, Фенербахчеу, који је убедљиво славио у Београду 74:60 у четвртом колу, победа обезбеђује прво место у групи уочи Топ 16 фазе и номинално лакше ривале у наставку такмичења.

Кључни фактор меча на азијској страни Истанбула требало би да буде борба у рекету, домаћин се узда у Перу Антића, Јана Веселог и Омера Јуртсевена у дуелу са Мајком Цирбесом, Владимиром Штимцем и Квинсијем Милером, који је доминирао у последња три меча са просечним индексом корисности 29,3 и 17,5 поена.

"Биће ово другачија утакмица него у Београду, Звезда је сада другачији тим. Играју одлично, а сада су јачи и за Маркуса Вилијамса", рекао је Обрадовић.

Велика снага тима Жељка Обрадовића је свакако одлична организација напада, турски тим губи до 12 лопти по мечу, па ће важну улогу у Истанбулу одиграти Стефан Јовић (пет кола у низу краде лопте), Маркус Вилијамс и Бранко Лазић, у дуелима са Бобијем Диксоном (погађа тројке пет мечева у низу), Костасом Слукасом и увек мотивисаним ривалом Богданом Богдановићем (без промашаја са пенала у последњих 12 шутева).

"Фенербахче је тим који је највише показао у досадашњем делу такмичења. Ми морамо пре свега да бринемо о себи јер због прехлада и вируса неки играчи можда неће бити спремни за меч. Морамо одиграти мотивисано", рекао је Радоњић.

Фенербахче на папиру има бољи избор на позицији ниског крила, коју покривају Луиђи Датоме и Звездим прошлосезонски херој Никола Калинић. Најважније за Звезду је свакако да одигра знатно бољу одбрану него на претходним мечевима, јер просечно прима 82,3 поена и прави око 23 фаула.

Група А, 9. коло:
20:00 Бајерн Минхен – Реал Мадрид
20:30 Стразбур – Химски
20:45 Фенербахче – Црвена звезда

Табела:
1. Фенербахче 6/2
2. Химки 4/4
3. Бајерн 4/4
4. Ц. Звезда 4/4
5. Реал Мадрид 3/5
6. Стразбур 3/5

Коментари / 0

Оставите коментар