EL: Može li Zvezda do nove senzacije?!

Pali su Real i Himki, može li Crvena zvezda nastaviti sjajan niz u Evroligi i srušiti Fenerbahče u sred Istanbula (petak, 20:45h).

Košarka 11.12.2015 | 18:20
EL: Može li Zvezda do nove senzacije?!

Crveno-bele bi senzacija nad liderom grupe A odvela u Top 16 fazu, ukoliko Bajern iznenadi Real na svom terenu.

S druge strane, Fenerbahčeu, koji je ubedljivo slavio u Beogradu 74:60 u četvrtom kolu, pobeda obezbeđuje prvo mesto u grupi uoči Top 16 faze i nominalno lakše rivale u nastavku takmičenja.

Ključni faktor meča na azijskoj strani Istanbula trebalo bi da bude borba u reketu, domaćin se uzda u Peru Antića, Jana Veselog i Omera Jurtsevena u duelu sa Majkom Cirbesom, Vladimirom Štimcem i Kvinsijem Milerom, koji je dominirao u poslednja tri meča sa prosečnim indeksom korisnosti 29,3 i 17,5 poena.

"Biće ovo drugačija utakmica nego u Beogradu, Zvezda je sada drugačiji tim. Igraju odlično, a sada su jači i za Markusa Vilijamsa", rekao je Obradović.

Velika snaga tima Željka Obradovića je svakako odlična organizacija napada, turski tim gubi do 12 lopti po meču, pa će važnu ulogu u Istanbulu odigrati Stefan Jović (pet kola u nizu krade lopte), Markus Vilijams i Branko Lazić, u duelima sa Bobijem Diksonom (pogađa trojke pet mečeva u nizu), Kostasom Slukasom i uvek motivisanim rivalom Bogdanom Bogdanovićem (bez promašaja sa penala u poslednjih 12 šuteva).

"Fenerbahče je tim koji je najviše pokazao u dosadašnjem delu takmičenja. Mi moramo pre svega da brinemo o sebi jer zbog prehlada i virusa neki igrači možda neće biti spremni za meč. Moramo odigrati motivisano", rekao je Radonjić.

Fenerbahče na papiru ima bolji izbor na poziciji niskog krila, koju pokrivaju Luiđi Datome i Zvezdim prošlosezonski heroj Nikola Kalinić. Najvažnije za Zvezdu je svakako da odigra znatno bolju odbranu nego na prethodnim mečevima, jer prosečno prima 82,3 poena i pravi oko 23 faula.

Grupa A, 9. kolo:
20:00 Bajern Minhen – Real Madrid
20:30 Strazbur – Himski
20:45 Fenerbahče – Crvena zvezda

Tabela:
1. Fenerbahče 6/2
2. Himki 4/4
3. Bajern 4/4
4. C. Zvezda 4/4
5. Real Madrid 3/5
6. Strazbur 3/5

Komentari / 0

Ostavite komentar