Мекинро: Укините судије и неограничен број челенџа!

Некадашњи први рекет света Џон Мекинро залаже се за радикалну промену у тенису без главних судија и с неограниченим бројем челенџа.

Тенис 12.12.2015 | 09:40
Мекинро: Укините судије и неограничен број челенџа!

Контроверзни Американац предлаже и тај-брејк код изједначење на 4:4 у одлучујућем петом сету, уместо на 6:6, како би навијачима било занимљивије.

"Не би требало да уопште буде главних судија, то би била велика промена. То би игру учинило интересантнијом, чвршћом и бржом", рекао је Мекинро.

Мекинро је током каријере био познат по честом свађању са судијама, неретко тражећи да се уклоное поједини који су водили његове мечеве.

Седмоструки Грен слем шампион чврсто верује и у већу употрену челенџ система, којих је тренутно играчима дозвољено три по мечу, и један додатни у тај-брејку.

"Мислим да би било добро да играчи имају неограничен број челенџа, што би вероватно изазвало и мало крвопролиће међу њима на терену. Бар би видели мало више конфликта на терену као у моје време када су играчи деловали жустрије. Мислим да би то била добра ствар", додао је Мекинро.

Американац сматра да предуги мечеви досађују навијачима, па има решење и за то.

"Пажња људи у данашње време опада како меч дуже траје, игра је све мање неодољива већини људи. Мислим да је овај спорт превише добар да не покуша да додатно заинтересује навијаче", закључио је Мекинро.

Коментари / 0

Оставите коментар