Mekinro: Ukinite sudije i neograničen broj čelendža!

Nekadašnji prvi reket sveta Džon Mekinro zalaže se za radikalnu promenu u tenisu bez glavnih sudija i s neograničenim brojem čelendža.

Tenis 12.12.2015 | 09:40
Mekinro: Ukinite sudije i neograničen broj čelendža!

Kontroverzni Amerikanac predlaže i taj-brejk kod izjednačenje na 4:4 u odlučujućem petom setu, umesto na 6:6, kako bi navijačima bilo zanimljivije.

"Ne bi trebalo da uopšte bude glavnih sudija, to bi bila velika promena. To bi igru učinilo interesantnijom, čvršćom i bržom", rekao je Mekinro.

Mekinro je tokom karijere bio poznat po čestom svađanju sa sudijama, neretko tražeći da se uklonoe pojedini koji su vodili njegove mečeve.

Sedmostruki Gren slem šampion čvrsto veruje i u veću upotrenu čelendž sistema, kojih je trenutno igračima dozvoljeno tri po meču, i jedan dodatni u taj-brejku.

"Mislim da bi bilo dobro da igrači imaju neograničen broj čelendža, što bi verovatno izazvalo i malo krvoproliće među njima na terenu. Bar bi videli malo više konflikta na terenu kao u moje vreme kada su igrači delovali žustrije. Mislim da bi to bila dobra stvar", dodao je Mekinro.

Amerikanac smatra da predugi mečevi dosađuju navijačima, pa ima rešenje i za to.

"Pažnja ljudi u današnje vreme opada kako meč duže traje, igra je sve manje neodoljiva većini ljudi. Mislim da je ovaj sport previše dobar da ne pokuša da dodatno zainteresuje navijače", zaključio je Mekinro.

Komentari / 0

Ostavite komentar