ЛЕ: Партизан - Аугзбург 1:3, реакције играча...

Секунде су делиле играче Партизана од великог успеха и пласмана у нокаут фазу Лиге Европе. Попадали су по терену у Хумској када им је Раул Бобадиља голом минут пре краја "зарио нож у срце" - дуго ће памтити 1:3 са Аугзбургом. Везиста Партизана Дарко Брашанац није крио тугу после елиминације из Лиге Европе, поразом од Аугзбурга са 1:3 на крају групне фазе. Један од најбољих фудбалера Партизана Андрија Живковић један је од трагичара пораза од Аугзбурга (1:3) и елиминације из Лиге Европе. 

Фудбал 11.12.2015 | 17:20
ЛЕ: Партизан - Аугзбург 1:3, реакције играча...

Управо је Брашанац при резултату 1:2 у Хумској имао сјајну шансу у којој је и оборен у казненом простору приликом ударца.

"Заиста бих пао, али у првом тренутку нисам осетио контакт, тек ми је засметао код шута али тад је већ било касно. Сличну ситуацију сам имао са Стеауом, тада сам одмах осетио контакт и пао. И сада бих исто урадио, али није га било у првом маху", рекао је Брашанац.

Везисти црно-белих није било до приче, али је смогао снаге.

"Тешко је било шта рећи, осим да смо пропустили историјску шансу, каква се пружа једном у 10 година. Прво полувреме смо одиграли баш како смо хтели, држали смо све у својим рукама. Уследио је тај гол за 1:1 који нас је очигледно пресекао. Договорили смо се у паузи да наставимо храбро и да одржимо игру и повољан резултат. Рано смо примили други гол и то нам је много отежало ситуацију. Све се некако наместило да испаднемо а сигурно да то нисмо заслужили", додао је Брашанац.

Један од најбољих фудбалера Партизана Андрија Живковић један је од трагичара пораза од Аугзбурга (1:3) и елиминације из Лиге Европе.

Црно-бели су губили са 1:2, што је био резултат који их води даље, а златни "орлић" је због другог жутог картона искључен у 80. минуту. Након тога је Раул Бобадиља затресао мрежу за 1:3 и крај Партизанове европске приче.

"Први картон нисам заслужио (приговор после фаула Бандаловског), а други је био у жару борбе, нисам ни био свестан у том тренутку да ударам лопту руком", искрен је био Жиле.

Један од најталентованијих играча Европе свестан је какву су шансу имали.

"Пропустили смо велику шансу, каква не сме да се пропусти. Лепо смо кренули, али смо опет погрешили приликом прекида као и много пута до сада. И остале голове смо лако примили, не вреди сада уопште причати о свему томе. Ово ми је сигурно најтежи пораз у каријери. Имали смо шансе у другом полувремену, пречку Нинковића, Брашанац би у свакој другој ситуацији дао гол, али једноставно није нам се дало", утучен је био Живковић.

Никола Нинковић је прошао поред новинара без коментара, али су зато неки други застали и смогли снаге да прокоментаришу овај пораз.

Додуше, уз велике увреде навијача Партизана који су били близу ограде када су играчи давали изјаве.

Дарко Брашанац је у финишу меча имао сјајну шансу када је изаао сам пред голмана Аугзбурга, али је шутирао преко гола...

"Играли смо како смо хтели, неутралисали њихове нападе и онда смо примили гол из прекида иако смо већи део тренинга јуче посветили њиховим прекидима. Велики број прилика смо промашили. Оваква шанса се пружа једном у десет година", почео је Брашанац.

Шта се десило код прилике?

"Могао сам да дам гол. Играча на леђима сам осетио тек при шуту и он ми је засметао. Да сам осетио као против Стеауе сигурно бих пао. Осећали смо да држимо све у својим рукама... Да смо издржали полувреме верујем да бисмо прошли", закључио је Брашанац.

Свега неколико десетина секунди после те прилике Партизан је примио гол...

"Ја сам се оклизнуо... Фабрисио је кренуо тамо да да гол и није се вратио на време. Није било тамо никога да затвори", казао је бугарски интернационалац Бандаловски.

"Не знам шта да кажем. Заиста не знам. Мислим да нисмо заслужили да испаднемо. Имали смо неколико прилика... Примили смо гол из прекида у најгорем моменту. Створимо две-три шансе, па примимо гол и онда опет тако. Шутнули су четири пута и дали три гола", додао је он.

Љубинко Друловић је у најважнијем мечу сезоне ипак шансу пружио искуснијем голману Живку Живковићу, иако је претходних недеља стандарднији био Филип Кљајић.

"Тежак и болан пораз. Имали све у нашим рукама. Кажњени смо за промашаје. Већи део утакмице је тобило добро, послушали смо тренер, али смо, уз мали пад концентрације, примили тај гол", казао је Живковић.

"Ко зна кад ће нам се следећа прилика указати. Сурово смо кажњени за опрезну игру", казао је отворено новинарима Стефан Бабовић након пораза од Аугзбурга.

Један од најискуснијих у редовима Партизана Стефан Бабовић тешко је поднео пораз од Аугзбурга и испадање из Лиге Европе. Партизан је на свом терену поражен 3:1, што је резултат који немачку екипу води даље, иако су црно-бели уочи меча били у "пол-позицији".

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Партизан се закопао у Хумској!Слика говори 1.000 речи, а сузе 10.000!Тренер Аугзбурга: Сензација!"Фабрисио је отишао тамо да да гол..." Друловићу?
Играчи су утучени пали на траву после меча, а Стефан Бабовић је по обичају бурно и отворено говорио после меча са новинарима.

"Најбруталнији и најсуровији могући начин да се заврши ова прича. Определили смо се на игру из контри. Повукли се после вођства у крила нашем голману Живку Живковићу и то се показало као лоше. На крају је срушен сан", казао је Стефан Бабовић.

"Ко зна кад ће нам се следећа прилика указати. Сурово смо кажњени за опрезну игру. Повукли смо, а чини ми се да то није требало да радимо", додао је он.

Бразилски штопер Фабрисио Дорнелас је у финишу меча кренуо у једну контру, али се није вратио на време, а Партизан је баш после тога примио и кобни трећи гол. Бабовић је одлуку свог саиграча само кратко прокоментарисао са:

"Ван сваке памети."

На терену није било ни Саше Илића, најискуснијег играча који је био чак и предордеђен да изведе пенал, ако до њега дође.

"Саша увек фали", рекао је Бабовић.

Утисак о досадашњој сезони?

"Тотални неуспех. Следи нам још овај крај јесени и видећемо како даље. Једно знам, Партизан се никад неће угасити без обзира какви су резултати. Ово је један од најтежих пораза у мојој каријери", закључио је Бабовић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мали Душан

11.12.2015 16:06

Прича. Увек прича,а никада на делу да докажу свој таленат и да оправдају толики рад и труд и силно знање стручњака који су се трудили да од њих направе стабилне и успешне спортисте. Они то,дефинитивно,у европским оквирима нису нити ће икада бити.Немају претпоставку: способност,квалитет победника.

ОДГОВОРИТЕ