LE: Partizan - Augzburg 1:3, reakcije igrača...

Sekunde su delile igrače Partizana od velikog uspeha i plasmana u nokaut fazu Lige Evrope. Popadali su po terenu u Humskoj kada im je Raul Bobadilja golom minut pre kraja "zario nož u srce" - dugo će pamtiti 1:3 sa Augzburgom. Vezista Partizana Darko Brašanac nije krio tugu posle eliminacije iz Lige Evrope, porazom od Augzburga sa 1:3 na kraju grupne faze. Jedan od najboljih fudbalera Partizana Andrija Živković jedan je od tragičara poraza od Augzburga (1:3) i eliminacije iz Lige Evrope. 

Fudbal 11.12.2015 | 17:20
LE: Partizan - Augzburg 1:3, reakcije igrača...

Upravo je Brašanac pri rezultatu 1:2 u Humskoj imao sjajnu šansu u kojoj je i oboren u kaznenom prostoru prilikom udarca.

"Zaista bih pao, ali u prvom trenutku nisam osetio kontakt, tek mi je zasmetao kod šuta ali tad je već bilo kasno. Sličnu situaciju sam imao sa Steauom, tada sam odmah osetio kontakt i pao. I sada bih isto uradio, ali nije ga bilo u prvom mahu", rekao je Brašanac.

Vezisti crno-belih nije bilo do priče, ali je smogao snage.

"Teško je bilo šta reći, osim da smo propustili istorijsku šansu, kakva se pruža jednom u 10 godina. Prvo poluvreme smo odigrali baš kako smo hteli, držali smo sve u svojim rukama. Usledio je taj gol za 1:1 koji nas je očigledno presekao. Dogovorili smo se u pauzi da nastavimo hrabro i da održimo igru i povoljan rezultat. Rano smo primili drugi gol i to nam je mnogo otežalo situaciju. Sve se nekako namestilo da ispadnemo a sigurno da to nismo zaslužili", dodao je Brašanac.

Jedan od najboljih fudbalera Partizana Andrija Živković jedan je od tragičara poraza od Augzburga (1:3) i eliminacije iz Lige Evrope.

Crno-beli su gubili sa 1:2, što je bio rezultat koji ih vodi dalje, a zlatni "orlić" je zbog drugog žutog kartona isključen u 80. minutu. Nakon toga je Raul Bobadilja zatresao mrežu za 1:3 i kraj Partizanove evropske priče.

"Prvi karton nisam zaslužio (prigovor posle faula Bandalovskog), a drugi je bio u žaru borbe, nisam ni bio svestan u tom trenutku da udaram loptu rukom", iskren je bio Žile.

Jedan od najtalentovanijih igrača Evrope svestan je kakvu su šansu imali.

"Propustili smo veliku šansu, kakva ne sme da se propusti. Lepo smo krenuli, ali smo opet pogrešili prilikom prekida kao i mnogo puta do sada. I ostale golove smo lako primili, ne vredi sada uopšte pričati o svemu tome. Ovo mi je sigurno najteži poraz u karijeri. Imali smo šanse u drugom poluvremenu, prečku Ninkovića, Brašanac bi u svakoj drugoj situaciji dao gol, ali jednostavno nije nam se dalo", utučen je bio Živković.

Nikola Ninković je prošao pored novinara bez komentara, ali su zato neki drugi zastali i smogli snage da prokomentarišu ovaj poraz.

Doduše, uz velike uvrede navijača Partizana koji su bili blizu ograde kada su igrači davali izjave.

Darko Brašanac je u finišu meča imao sjajnu šansu kada je izaao sam pred golmana Augzburga, ali je šutirao preko gola...

"Igrali smo kako smo hteli, neutralisali njihove napade i onda smo primili gol iz prekida iako smo veći deo treninga juče posvetili njihovim prekidima. Veliki broj prilika smo promašili. Ovakva šansa se pruža jednom u deset godina", počeo je Brašanac.

Šta se desilo kod prilike?

"Mogao sam da dam gol. Igrača na leđima sam osetio tek pri šutu i on mi je zasmetao. Da sam osetio kao protiv Steaue sigurno bih pao. Osećali smo da držimo sve u svojim rukama... Da smo izdržali poluvreme verujem da bismo prošli", zaključio je Brašanac.

Svega nekoliko desetina sekundi posle te prilike Partizan je primio gol...

"Ja sam se okliznuo... Fabrisio je krenuo tamo da da gol i nije se vratio na vreme. Nije bilo tamo nikoga da zatvori", kazao je bugarski internacionalac Bandalovski.

"Ne znam šta da kažem. Zaista ne znam. Mislim da nismo zaslužili da ispadnemo. Imali smo nekoliko prilika... Primili smo gol iz prekida u najgorem momentu. Stvorimo dve-tri šanse, pa primimo gol i onda opet tako. Šutnuli su četiri puta i dali tri gola", dodao je on.

Ljubinko Drulović je u najvažnijem meču sezone ipak šansu pružio iskusnijem golmanu Živku Živkoviću, iako je prethodnih nedelja standardniji bio Filip Kljajić.

"Težak i bolan poraz. Imali sve u našim rukama. Kažnjeni smo za promašaje. Veći deo utakmice je tobilo dobro, poslušali smo trener, ali smo, uz mali pad koncentracije, primili taj gol", kazao je Živković.

"Ko zna kad će nam se sledeća prilika ukazati. Surovo smo kažnjeni za opreznu igru", kazao je otvoreno novinarima Stefan Babović nakon poraza od Augzburga.

Jedan od najiskusnijih u redovima Partizana Stefan Babović teško je podneo poraz od Augzburga i ispadanje iz Lige Evrope. Partizan je na svom terenu poražen 3:1, što je rezultat koji nemačku ekipu vodi dalje, iako su crno-beli uoči meča bili u "pol-poziciji".

POVEZANE VESTI
Partizan se zakopao u Humskoj!Slika govori 1.000 reči, a suze 10.000!Trener Augzburga: Senzacija!"Fabrisio je otišao tamo da da gol..." Druloviću?
Igrači su utučeni pali na travu posle meča, a Stefan Babović je po običaju burno i otvoreno govorio posle meča sa novinarima.

"Najbrutalniji i najsuroviji mogući način da se završi ova priča. Opredelili smo se na igru iz kontri. Povukli se posle vođstva u krila našem golmanu Živku Živkoviću i to se pokazalo kao loše. Na kraju je srušen san", kazao je Stefan Babović.

"Ko zna kad će nam se sledeća prilika ukazati. Surovo smo kažnjeni za opreznu igru. Povukli smo, a čini mi se da to nije trebalo da radimo", dodao je on.

Brazilski štoper Fabrisio Dornelas je u finišu meča krenuo u jednu kontru, ali se nije vratio na vreme, a Partizan je baš posle toga primio i kobni treći gol. Babović je odluku svog saigrača samo kratko prokomentarisao sa:

"Van svake pameti."

Na terenu nije bilo ni Saše Ilića, najiskusnijeg igrača koji je bio čak i predordeđen da izvede penal, ako do njega dođe.

"Saša uvek fali", rekao je Babović.

Utisak o dosadašnjoj sezoni?

"Totalni neuspeh. Sledi nam još ovaj kraj jeseni i videćemo kako dalje. Jedno znam, Partizan se nikad neće ugasiti bez obzira kakvi su rezultati. Ovo je jedan od najtežih poraza u mojoj karijeri", zaključio je Babović.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mali Dušan

11.12.2015 16:06

Priča. Uvek priča,a nikada na delu da dokažu svoj talenat i da opravdaju toliki rad i trud i silno znanje stručnjaka koji su se trudili da od njih naprave stabilne i uspešne sportiste. Oni to,definitivno,u evropskim okvirima nisu niti će ikada biti.Nemaju pretpostavku: sposobnost,kvalitet pobednika.

ODGOVORITE