ЛЕ: Партизан - Аугзбург 1:3, реакције тренера...

Друловић прво код Илиева, па пред пред новинаре: Није нам се дало! Тренер фудбалера Партизана Љубинко Друловић није се појавио на обавезној конференцији за медије након пораза од Аугзбурга са 1:3 и елиминације из Лиге Европе. Ипак, новинарима се обратио после састанка са спортским директором Ивицом Илиевим. Тренер Аугзбурга Маркус Вајнцирл истакао је да је презадовољан што је његов тим победио Партизан баш резултатом (1:3) који је био довољан за пролазак у шеснаестину финала Лиге Европе.

Фудбал 11.12.2015 | 16:40
ЛЕ: Партизан - Аугзбург 1:3, реакције тренера...

Тема није била мој статус, већ како да приведемо ову полусезону крају. Задовољан сам играчима, начином на који тренирају, али једноставно нам се није дало овога пута. Нису заслужили да овако испаднемо", поручио је Друловић.

Он се осврнуо и на саму утакмицу.

"Јако смо тужни. Добро смо ушли у меч, држали све у својим рукама, али смо примили несрећан гол (за 1:1 пред крај првог полувремена) који нас је пореметио. Немам објашњење, опет је дошло до пада концентрације, њихов играч је био сам на скоку иако смо се целе недеље припремали за те прекиде. Цело полувреме смо одиграли перфектно осим тог поготка. У другом делу смо превише шанси промашили, чак три стопостотне, дошло је искључење, али пре тога смо морали да дамо гол. Кажњени смо на најгори начин, играчи то нису заслужили, али такав је живот", нагласио је Друловић.

Уместо Друловића, новинарима се на обавезној конференцији после утакмице обратио његов помоћник Дијего Кампош.

"Разочарани смо, нисмо очекивали овакав резултат. Откако смо дошли, борили смо се за ово такмичење. Ову утакмицу смо припремил одлично, али први гол је као да смо добили нож у срце. У другом полувремену смо покупшали да објаснимо играчима, шта да раде, грешком смо добили други гол, па су ствари постале изуузетно тешке. Покушали смо да се вратимо у игру, имали шансе, али нисмо имали среће. Када је Жиле (Андрија Живковић) добрио црвени картон, игра је отишла на сасвим другу страну. Играчи су плакали у свлачионици. Извињавамо се навијачима", поручио је Кампош.

На питање зашто је Партизан играо дефанзивно, одговорио је:

"Имали смо идеју како да играмо. Видели смо да ће Аугзбург да игра офанзивно".

Тренер Аугзбурга Маркус Вајнцирл истакао је да је презадовољан што је његов тим победио Партизан баш резултатом (1:3) који је био довољан за пролазак у шеснаестину финала Лиге Европе.

"Прездовољан. сам. Нико није веровао у овакав развој догађаја осим нас. Све је ишло како смо замислил. Похваљујем мој тим, јер... шта је све прошао и издржао пред феноменалном публиком у Београду... ", рекао је стратег гостујуће екипе.

Стефан Ројтер, генерални менаџер Аугзбурга и бивши репрезентативац Немачке, такође је тешко долазио до речи:

"Шта да кажем, осим да сам презадовољан. Велики резултат, против добре екипе", кратак је био Ројтер.

Коментари / 0

Оставите коментар