LE: Partizan - Augzburg 1:3, reakcije trenera...

Drulović prvo kod Ilieva, pa pred pred novinare: Nije nam se dalo! Trener fudbalera Partizana Ljubinko Drulović nije se pojavio na obaveznoj konferenciji za medije nakon poraza od Augzburga sa 1:3 i eliminacije iz Lige Evrope. Ipak, novinarima se obratio posle sastanka sa sportskim direktorom Ivicom Ilievim. Trener Augzburga Markus Vajncirl istakao je da je prezadovoljan što je njegov tim pobedio Partizan baš rezultatom (1:3) koji je bio dovoljan za prolazak u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Fudbal 11.12.2015 | 16:40
LE: Partizan - Augzburg 1:3, reakcije trenera...

Tema nije bila moj status, već kako da privedemo ovu polusezonu kraju. Zadovoljan sam igračima, načinom na koji treniraju, ali jednostavno nam se nije dalo ovoga puta. Nisu zaslužili da ovako ispadnemo", poručio je Drulović.

On se osvrnuo i na samu utakmicu.

"Jako smo tužni. Dobro smo ušli u meč, držali sve u svojim rukama, ali smo primili nesrećan gol (za 1:1 pred kraj prvog poluvremena) koji nas je poremetio. Nemam objašnjenje, opet je došlo do pada koncentracije, njihov igrač je bio sam na skoku iako smo se cele nedelje pripremali za te prekide. Celo poluvreme smo odigrali perfektno osim tog pogotka. U drugom delu smo previše šansi promašili, čak tri stopostotne, došlo je isključenje, ali pre toga smo morali da damo gol. Kažnjeni smo na najgori način, igrači to nisu zaslužili, ali takav je život", naglasio je Drulović.

Umesto Drulovića, novinarima se na obaveznoj konferenciji posle utakmice obratio njegov pomoćnik Dijego Kampoš.

"Razočarani smo, nismo očekivali ovakav rezultat. Otkako smo došli, borili smo se za ovo takmičenje. Ovu utakmicu smo pripremil odlično, ali prvi gol je kao da smo dobili nož u srce. U drugom poluvremenu smo pokupšali da objasnimo igračima, šta da rade, greškom smo dobili drugi gol, pa su stvari postale izuuzetno teške. Pokušali smo da se vratimo u igru, imali šanse, ali nismo imali sreće. Kada je Žile (Andrija Živković) dobrio crveni karton, igra je otišla na sasvim drugu stranu. Igrači su plakali u svlačionici. Izvinjavamo se navijačima", poručio je Kampoš.

Na pitanje zašto je Partizan igrao defanzivno, odgovorio je:

"Imali smo ideju kako da igramo. Videli smo da će Augzburg da igra ofanzivno".

Trener Augzburga Markus Vajncirl istakao je da je prezadovoljan što je njegov tim pobedio Partizan baš rezultatom (1:3) koji je bio dovoljan za prolazak u šesnaestinu finala Lige Evrope.

"Prezdovoljan. sam. Niko nije verovao u ovakav razvoj događaja osim nas. Sve je išlo kako smo zamislil. Pohvaljujem moj tim, jer... šta je sve prošao i izdržao pred fenomenalnom publikom u Beogradu... ", rekao je strateg gostujuće ekipe.

Stefan Rojter, generalni menadžer Augzburga i bivši reprezentativac Nemačke, takođe je teško dolazio do reči:

"Šta da kažem, osim da sam prezadovoljan. Veliki rezultat, protiv dobre ekipe", kratak je bio Rojter.

Komentari / 0

Ostavite komentar