Нови напад у Сирији: Погинуло 60 људи

У сиријском граду Тел Тамеру се налази сједиште Асирске хришћанске заједнице, па је зато често на мети Исламске државе.

Свијет 11.12.2015 | 14:59
Нови напад у Сирији: Погинуло 60 људи

Три бомбе које су биле постављене у аутомобилима експлодирале су у сиријском граду Тел Тамер у ком живи велики број асирских хришћана. У овом терористичком нападу 60 је настрадало, а рањено је 80.

Овај град се налази у сјевероисточној провинцији Ал Хасака, у близини пољске болнице курдских милиција и пијаце. Настрадали су углавном цивили, а међу жртвама су и курдски и асирски борци, како преносе свјетски медији.

Аутомобили су били напуњени великом количином експлозива, а детонације су биле толико јаке да су значајна оштећења претрпјеле околне зграде и објекти. За сада ниједна терористичка група није преузела одговорност за напад.

Иначе, у Тел Тамеру се налази сједиште Асирске хришћанске заједнице, а у њему живе и Курди и Арапи. Због тога, често се налазио на мети напада Исламске државе.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

зитто

11.12.2015 15:28

Послије убијања гдје ко кога стигне , цијело човјечанство ће бити један народ , имаћемо једну вјеру , са образложењем , да за другачије нисмо способни. И тако " добровољно " , сви ћемо постати слуге оних , који су хаос , планирали и произвели . Обавиће они лежећи , а да нису ни мрднули , своје циљеве ! Ето нивоа свијести , наше цивилизације !

ОДГОВОРИТЕ