Novi napad u Siriji: Poginulo 60 ljudi

U sirijskom gradu Tel Tameru se nalazi sjedište Asirske hrišćanske zajednice, pa je zato često na meti Islamske države.

Svijet 11.12.2015 | 14:59
Novi napad u Siriji: Poginulo 60 ljudi

Tri bombe koje su bile postavljene u automobilima eksplodirale su u sirijskom gradu Tel Tamer u kom živi veliki broj asirskih hrišćana. U ovom terorističkom napadu 60 je nastradalo, a ranjeno je 80.

Ovaj grad se nalazi u sjeveroistočnoj provinciji Al Hasaka, u blizini poljske bolnice kurdskih milicija i pijace. Nastradali su uglavnom civili, a među žrtvama su i kurdski i asirski borci, kako prenose svjetski mediji.

Automobili su bili napunjeni velikom količinom eksploziva, a detonacije su bile toliko jake da su značajna oštećenja pretrpjele okolne zgrade i objekti. Za sada nijedna teroristička grupa nije preuzela odgovornost za napad.

Inače, u Tel Tameru se nalazi sjedište Asirske hrišćanske zajednice, a u njemu žive i Kurdi i Arapi. Zbog toga, često se nalazio na meti napada Islamske države.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

zitto

11.12.2015 15:28

Poslije ubijanja gdje ko koga stigne , cijelo čovječanstvo će biti jedan narod , imaćemo jednu vjeru , sa obrazloženjem , da za drugačije nismo sposobni. I tako " dobrovoljno " , svi ćemo postati sluge onih , koji su haos , planirali i proizveli . Obaviće oni ležeći , a da nisu ni mrdnuli , svoje ciljeve ! Eto nivoa svijesti , naše civilizacije !

ODGOVORITE