Лучани: Нема плате због угинуле мачке

Група радника Јавног комуналног предузећа "Комуналац” из Лучана блокирала је јутрос прилаз згради Скупштине општине испред које су паркирали камионе смећаре и одложили метле којима чисте ову варошицу, протестујући због неисплаћених новембарских зарада.

Србија 11.12.2015 | 13:27
Лучани: Нема плате због угинуле мачке

Они су потом ушли у зграду општине због чега је прекинута текућа седница Општинског већа на два сата. Незадовољни радници затражили су смену председнице општине.

Председник синдиката у ЈКП, Душан Карић, каже да су запослени огорчени на сталне уцене од стране председнице општине и да је спорни леш мачке само изговор за политичке обрачуне у Лучанима.

"Није нормално да се блокирају плате радницима због примедбе на чистоћу једног дела тротоара, неразумно је одузети целу плату, уплата је могла да буде умањена ако већ постоји неки приговор на одржавање чистоће“, вели Карић.

Директор ЈКП „Комуналац”, Миломир Бешевић, сматра да се ради о политичком разрачунавању у општини и да је непотписивање ситуације за новембар само изговор.

"Иза свега стоје политички разлози, јер је комунално предузеће кренуло у наплату својих потраживања, неправећи разлику међу дужницима. Ако комуналне услуге плаћају сиромашни мештани, онда би морао и онај богатији слој“, каже Бешевић за Тањуг.

Председница општине одбила је да даје изјаве, а радницима и новинарима се обратио њен заменик Миливоје Доловић који није желео да коментарише политичку позадину, али је подржао раднике у својим захтевима. 

"О политичким питањима ћемо разговарати на страначким органима, а што се тиче протеста сматрам да су ови радници апсолутно у праву, дугује им се 1.860.000 динара“, рекао је он и додао да постоје индиције одређених интересних група из Лучана, али и из другог дела Драгачева да директору Бешевићу нанесу штету јер је покушао да наплати воду која се годинама крала. 

„Ових дана у току је искључивање воде пре свега привредницима који годинама користе а не плаћају воду и стварају велики губитак ЈКП“, рекао је Доловић у изјави Тањугу. Он истиче да у потпуности подржава раднике и да ће оног тренутка кад председница општине не буде била присутна потписати послату ситуацију као што је то урадио и у претходна два месеца.

Председница општине Лучани Весна Стаболић одбила је да потпише извештај овог комуналног предузећа за новембар, јер на позицији чишћење и метлање тротоара у Лучанима стоји да је улица Цветна чишћена 30. новембра што, како је наведено, није тачно будући да је на њој стајао леш мртве мачке који је уклоњен тек по позиву комуналног инспектора 4. децембра.

Иначе, ЈКП "Комуналац" има 48 стално запослених и петоро на повременим пословима. 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Брле

11.12.2015 18:50

Изгледа да има јос мртвих мачки.

ОДГОВОРИТЕ