Lučani: Nema plate zbog uginule mačke

Grupa radnika Javnog komunalnog preduzeća "Komunalac” iz Lučana blokirala je jutros prilaz zgradi Skupštine opštine ispred koje su parkirali kamione smećare i odložili metle kojima čiste ovu varošicu, protestujući zbog neisplaćenih novembarskih zarada.

Srbija 11.12.2015 | 13:27
Lučani: Nema plate zbog uginule mačke

Oni su potom ušli u zgradu opštine zbog čega je prekinuta tekuća sednica Opštinskog veća na dva sata. Nezadovoljni radnici zatražili su smenu predsednice opštine.

Predsednik sindikata u JKP, Dušan Karić, kaže da su zaposleni ogorčeni na stalne ucene od strane predsednice opštine i da je sporni leš mačke samo izgovor za političke obračune u Lučanima.

"Nije normalno da se blokiraju plate radnicima zbog primedbe na čistoću jednog dela trotoara, nerazumno je oduzeti celu platu, uplata je mogla da bude umanjena ako već postoji neki prigovor na održavanje čistoće“, veli Karić.

Direktor JKP „Komunalac”, Milomir Bešević, smatra da se radi o političkom razračunavanju u opštini i da je nepotpisivanje situacije za novembar samo izgovor.

"Iza svega stoje politički razlozi, jer je komunalno preduzeće krenulo u naplatu svojih potraživanja, nepraveći razliku među dužnicima. Ako komunalne usluge plaćaju siromašni meštani, onda bi morao i onaj bogatiji sloj“, kaže Bešević za Tanjug.

Predsednica opštine odbila je da daje izjave, a radnicima i novinarima se obratio njen zamenik Milivoje Dolović koji nije želeo da komentariše političku pozadinu, ali je podržao radnike u svojim zahtevima. 

"O političkim pitanjima ćemo razgovarati na stranačkim organima, a što se tiče protesta smatram da su ovi radnici apsolutno u pravu, duguje im se 1.860.000 dinara“, rekao je on i dodao da postoje indicije određenih interesnih grupa iz Lučana, ali i iz drugog dela Dragačeva da direktoru Beševiću nanesu štetu jer je pokušao da naplati vodu koja se godinama krala. 

„Ovih dana u toku je isključivanje vode pre svega privrednicima koji godinama koriste a ne plaćaju vodu i stvaraju veliki gubitak JKP“, rekao je Dolović u izjavi Tanjugu. On ističe da u potpunosti podržava radnike i da će onog trenutka kad predsednica opštine ne bude bila prisutna potpisati poslatu situaciju kao što je to uradio i u prethodna dva meseca.

Predsednica opštine Lučani Vesna Stabolić odbila je da potpiše izveštaj ovog komunalnog preduzeća za novembar, jer na poziciji čišćenje i metlanje trotoara u Lučanima stoji da je ulica Cvetna čišćena 30. novembra što, kako je navedeno, nije tačno budući da je na njoj stajao leš mrtve mačke koji je uklonjen tek po pozivu komunalnog inspektora 4. decembra.

Inače, JKP "Komunalac" ima 48 stalno zaposlenih i petoro na povremenim poslovima. 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Brle

11.12.2015 18:50

Izgleda da ima jos mrtvih mački.

ODGOVORITE