Објављене номинације за Златни глобус

У Лос Анђелесу су објављене номинације за Златне глобусе, престижне филмске награде које додељује Холивудско удружење страних новинара.

Забава 11.12.2015 | 13:00
Објављене номинације за Златни глобус

У Лос Анђелесу јуче су објављене номинације за Златне глобусе, престижне филмске награде које додељује Холивудско удружење страних новинара.

Лезбијска романса "Царол", чија се радња одвија у Њујорку 1950-их година, а говори о старијој удатој жени која се заљубљује у младу продавачицу добила је највише - пет номинација, укључујући за најбољу драму, најбољу главну женску улогу, којој се могу надати обе глумице филма Кејт Бланчет и Руни Мара и најбољу режију за Тода Хејнса.

Поред "Царол", у трци за Златни глобус за најбоље остварење у категорији драме су и филм о преживљавању "Тхе Ревенант" у ком Леонардо Дикаприо остварује изузетну улогу, психолошки трилер "Тхе Роом", драма о педофилији у католичкој цркви "Спотлигхт" и акциони трилер "Побеснели Макс: Аутопут беса".

У категорији комедија/мјузикл води филм о групи вештих инвеститора који су се обогатили клађењем на финансијски распад, "Тхе Биг Схорт", коме су припале четири номинације, од којих једна за најбоље остварење у том жару.

Конкуренти ће му бити свемирска пустоловина "Марсовац", акциона комедија "Шпијуни" Мелисе Макартни, прича о одрастању "Траинwрецк" и филм "Јоy", инспирисан животном причом изумитељке "магичног портфиша".

Комедија "Тхе Биг Схорт" добила је и номинацију за најбољи сценарио, док су оба њена глумца, Кристијан Бејл и Стив Карел, номиновани за најбољу мушку улогу.

По четири номинације имају још споменути "Тхе Ревенант" и филм о животу Епловог гуруа "Стив Џобс".

Награди за најбољу мушку, односно женску улогу у категорији драме, поред поменутих глумаца, могу се надати Бри Ларсон (Тхе Роом), Серша Ронан (Брооклyн), Алисија Викандер (Тхе Данисх Гирл), Брајан Кренстон (Трумбо), Леонардо Дикаприо (Тхе Ревенант), Мајкл Фасбендер (Стив Џобс), Еди Редмејн (Тхе Данисх Гирл) и Вилл Смитх (Цонцуссион).

А у категорији комедије за најбољу глуму номиновани су Џенифер Лоренс (Јоy), Мелиса Макартни (Шпијуни), Ејми Шумер (Траинwрецк), Меги Смит (Тхе Ладy ин тхе Ван), Лили Томлин (Грандма), Мат Дејмон (Марсовац), Ал Паћино (Даннy Цоллинс), Марк Руффало (Инфинителy Полар Беар).

Златни глобус за најбољу режију осмехује се поред Тоду Хејсну још четворици редитеља: Алехандру Ињаритуу (Тхе Ревенант), Тому Макартију (Спотлигхт), Џорџу Милеру (Аутопус беса) и Ридлију Скоту (Марсовац).

Свечана додела Златних глобуса, једних од најцењенијих награда у филмској индустрији, које се сматрају поузданим индикатором Оскара, биће уприличена 10. јануара у Лос Анђелесу.

Новости

Коментари / 0

Оставите коментар