Мушкарци бирају лијепе другарице

Припаднице лепшег пола верују у мушко-женска пријатељства, док јачи пол сматра да је то само увод у љубавни или љубавнички.

Занимљивости 11.12.2015 | 11:30
Мушкарци бирају лијепе другарице

Припаднице лепшег пола верују у мушко-женска пријатељства, док јачи пол сматра да је то само увод у љубавни или љубавнички, показала је студија коју је урадио тим Каплан-Кејс. Истраживање је открило да жене воле да се друже са момцима због њиховог оштријег хумора и могућности да са њима причају или се баве спортом, а више од половине испитаника признало је да осећа физичку привлачност према својим другарицама.

При одабиру пријатеља супротног пола, мушкарци и жене не воде се истим принципима. Резултати истраживања показују да момци нагонски бирају особе које су атрактивне, па с временом помисле да би ту могло да буде нечег. Обично се та илузија развија до те мере да поверују да је привлачност обострана, али ту махом падају у замку. Јер, студија показује да су жене углавном слепе за такве осећаје својих другова, сматрајући да пошто оне не осећају ништа више од пријатељских емоција, не осећају ни они.

Новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

попара црни

14.12.2015 10:24

Пријатељство је могуће, реално. Сви знамо за примјер Предсједника и Премијерке, и све штима. Сви хаппy

ОДГОВОРИТЕ