Muškarci biraju lijepe drugarice

Pripadnice lepšeg pola veruju u muško-ženska prijateljstva, dok jači pol smatra da je to samo uvod u ljubavni ili ljubavnički.

Zanimljivosti 11.12.2015 | 11:30
Muškarci biraju lijepe drugarice

Pripadnice lepšeg pola veruju u muško-ženska prijateljstva, dok jači pol smatra da je to samo uvod u ljubavni ili ljubavnički, pokazala je studija koju je uradio tim Kaplan-Kejs. Istraživanje je otkrilo da žene vole da se druže sa momcima zbog njihovog oštrijeg humora i mogućnosti da sa njima pričaju ili se bave sportom, a više od polovine ispitanika priznalo je da oseća fizičku privlačnost prema svojim drugaricama.

Pri odabiru prijatelja suprotnog pola, muškarci i žene ne vode se istim principima. Rezultati istraživanja pokazuju da momci nagonski biraju osobe koje su atraktivne, pa s vremenom pomisle da bi tu moglo da bude nečeg. Obično se ta iluzija razvija do te mere da poveruju da je privlačnost obostrana, ali tu mahom padaju u zamku. Jer, studija pokazuje da su žene uglavnom slepe za takve osećaje svojih drugova, smatrajući da pošto one ne osećaju ništa više od prijateljskih emocija, ne osećaju ni oni.

Novosti

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

popara crni

14.12.2015 10:24

Prijateljstvo je moguće, realno. Svi znamo za primjer Predsjednika i Premijerke, i sve štima. Svi happy

ODGOVORITE