Најљепша прича Лиге шампиона - Гент!

После титуле ту је и нокаут фаза, а име противника није ни битно..."Не, нећу гледати жреб, не интересује ме. У то време ћу вероватно седети код куће и ручаћу са мојом супругом. Ништа се не мења ако име противника сазнам у понедељак или уторак", рекао је тренер белгијског шампиона.

Фудбал 11.12.2015 | 23:30
Најљепша прича Лиге шампиона - Гент!

Зато је Лига шампиона изнад свих осталих такмичења! Дуго је фудбалска Европа чекала да један „мали“ клуб направи велико изненађење и помрси рачуне богатима. Практично од АПОЕЛ-а, који је пре три године отишао у нокаут фазу нисмо имали прилику да видимо једну тако лепу причу какву је Гент направио ове сезоне! Белгијски шампион направио је право мало чудо пошто је такмичење у Групи Х завршио одмах иза неприкосновеног Зенита, са три везан победе – против Валенсије, Лиона и Зенита!

Тренер Гента Хејн Ванхајзебрук није могао да сакрије одушевљење због великог успеха његовог клуба, а додатни куриозитет представља и чињеница да је Гент први белгијски састав који се домогао друге фазе Лиге шампиона још од Андерлехта, који је у сезони 2000/01 презимио у Европи.

"Оно што су моји играчи успели да направе за годину и по дана је апсолутно невероватно. Мој посао је на почетку био да покренем екипу и доведем је на један одређени ниво. Али, они су то одавно превазишли. Они су главни носиоци овог успеха. Не ја, а ни ви новинари, него само они. Као тренер ви сте само један мали шраф у машини коју воде играчи", рекао је Ванхајзебрук,који је затим додао да неће пратити жреб нокаут фазе:

"Не, нећу гледати жреб, не интересује ме. У то време ћу вероватно седети код куће и ручаћу са мојом супругом. Ништа се не мења ако име противника сазнам у понедељак или уторак. Ако бисмо тражили малог противника, онда бисмо морали да играмо против себе. Сви тимови су изузетно јаки, а ми смо већ исписали историју, с обзиром да по први пут играмо Лигу шампиона. У Белгији смо постали шампиони, а то значи да смо већ постигли нешто велико".

После три велика скалпа у групној фази Ванхајзебрук сматра да играчи Гента немају кога да се плаше.
"Гледајте, ово је огроман успех. Холандски фудбал није нешто спектакуларно бољи од белгијског, али ПСВ је ипак много веће име од Гента у европским оквирима. Ми смо велика непознаница за све тимове у нокаут фази".

Коментари / 0

Оставите коментар