Najljepša priča Lige šampiona - Gent!

Posle titule tu je i nokaut faza, a ime protivnika nije ni bitno..."Ne, neću gledati žreb, ne interesuje me. U to vreme ću verovatno sedeti kod kuće i ručaću sa mojom suprugom. Ništa se ne menja ako ime protivnika saznam u ponedeljak ili utorak", rekao je trener belgijskog šampiona.

Fudbal 11.12.2015 | 23:30
Najljepša priča Lige šampiona - Gent!

Zato je Liga šampiona iznad svih ostalih takmičenja! Dugo je fudbalska Evropa čekala da jedan „mali“ klub napravi veliko iznenađenje i pomrsi račune bogatima. Praktično od APOEL-a, koji je pre tri godine otišao u nokaut fazu nismo imali priliku da vidimo jednu tako lepu priču kakvu je Gent napravio ove sezone! Belgijski šampion napravio je pravo malo čudo pošto je takmičenje u Grupi H završio odmah iza neprikosnovenog Zenita, sa tri vezan pobede – protiv Valensije, Liona i Zenita!

Trener Genta Hejn Vanhajzebruk nije mogao da sakrije oduševljenje zbog velikog uspeha njegovog kluba, a dodatni kuriozitet predstavlja i činjenica da je Gent prvi belgijski sastav koji se domogao druge faze Lige šampiona još od Anderlehta, koji je u sezoni 2000/01 prezimio u Evropi.

"Ono što su moji igrači uspeli da naprave za godinu i po dana je apsolutno neverovatno. Moj posao je na početku bio da pokrenem ekipu i dovedem je na jedan određeni nivo. Ali, oni su to odavno prevazišli. Oni su glavni nosioci ovog uspeha. Ne ja, a ni vi novinari, nego samo oni. Kao trener vi ste samo jedan mali šraf u mašini koju vode igrači", rekao je Vanhajzebruk,koji je zatim dodao da neće pratiti žreb nokaut faze:

"Ne, neću gledati žreb, ne interesuje me. U to vreme ću verovatno sedeti kod kuće i ručaću sa mojom suprugom. Ništa se ne menja ako ime protivnika saznam u ponedeljak ili utorak. Ako bismo tražili malog protivnika, onda bismo morali da igramo protiv sebe. Svi timovi su izuzetno jaki, a mi smo već ispisali istoriju, s obzirom da po prvi put igramo Ligu šampiona. U Belgiji smo postali šampioni, a to znači da smo već postigli nešto veliko".

Posle tri velika skalpa u grupnoj fazi Vanhajzebruk smatra da igrači Genta nemaju koga da se plaše.
"Gledajte, ovo je ogroman uspeh. Holandski fudbal nije nešto spektakularno bolji od belgijskog, ali PSV je ipak mnogo veće ime od Genta u evropskim okvirima. Mi smo velika nepoznanica za sve timove u nokaut fazi".

Komentari / 0

Ostavite komentar