Могао је да купи нову звезду Премијер лиге, али је одговорио...

...Нисам будала, шта ће ми такав играч?! Многи тимови су зажалили што на време нису искористили могућност да ангажују фудбалера који је потом одушевио планету. Ипак, пример председника Олимпика из Марсеја, Венсана Лабруна, издваја се од сличних.

Фудбал 12.12.2015 | 16:40
Могао је да купи нову звезду Премијер лиге, али је одговорио...

Пре годину дана скаут марсејског клуба јавио је поменутом председнику да би било добро да у Олимпик доведе крило Лестер ситија, тада 23-годишњег Ријада Махреза.

До тог трансфера није дошло, а Махрез је потом у 14 овосезонских наступа у Премијер лиги постигао десет голова. Заједно са нестварним Џејмијем Вардијем, који је мреже ривала затресао 14 пута, најзаслужнији је за сензационалну лидерску позицију које "лисице" заузимају после 15 кола.

Ипак, Веснан Лабрун не само да није хтео ни да чује за "некаквог Махреза", већ је скауту одговорио прилично оштро. У јавност је дошло његов прошлогодишњи писани одговор, који је гласио овако:

"Ви стварно мислите да би играчи Лестера могли да имају места у Олимпику из Марсеја, у овом нашем пројекту који је у току? Да вам уштедим време, дозволите ми да вам кажем да ми покушавамо да будемо професионални када је реч о појачањима. Могућност да узмемо неког таквог играча је равна нули. Немојте да ме схватите погрешно, али не бих да сарађујем са људима који мисле да сам будала", написао је 2014. први човек Олимпика.

Годину дана касније, Олимпик је девети на табели првенства Француске. А алжирски репрезентативац Ријад Махрез један од највећих откровења Премијер лиге, у којој је са Лестером на првој позицији, испред Арсенала, Ситија и Јунајтеда.

Коментари / 0

Оставите коментар