Mogao je da kupi novu zvezdu Premijer lige, ali je odgovorio...

...Nisam budala, šta će mi takav igrač?! Mnogi timovi su zažalili što na vreme nisu iskoristili mogućnost da angažuju fudbalera koji je potom oduševio planetu. Ipak, primer predsednika Olimpika iz Marseja, Vensana Labruna, izdvaja se od sličnih.

Fudbal 12.12.2015 | 16:40
Mogao je da kupi novu zvezdu Premijer lige, ali je odgovorio...

Pre godinu dana skaut marsejskog kluba javio je pomenutom predsedniku da bi bilo dobro da u Olimpik dovede krilo Lester sitija, tada 23-godišnjeg Rijada Mahreza.

Do tog transfera nije došlo, a Mahrez je potom u 14 ovosezonskih nastupa u Premijer ligi postigao deset golova. Zajedno sa nestvarnim Džejmijem Vardijem, koji je mreže rivala zatresao 14 puta, najzaslužniji je za senzacionalnu lidersku poziciju koje "lisice" zauzimaju posle 15 kola.

Ipak, Vesnan Labrun ne samo da nije hteo ni da čuje za "nekakvog Mahreza", već je skautu odgovorio prilično oštro. U javnost je došlo njegov prošlogodišnji pisani odgovor, koji je glasio ovako:

"Vi stvarno mislite da bi igrači Lestera mogli da imaju mesta u Olimpiku iz Marseja, u ovom našem projektu koji je u toku? Da vam uštedim vreme, dozvolite mi da vam kažem da mi pokušavamo da budemo profesionalni kada je reč o pojačanjima. Mogućnost da uzmemo nekog takvog igrača je ravna nuli. Nemojte da me shvatite pogrešno, ali ne bih da sarađujem sa ljudima koji misle da sam budala", napisao je 2014. prvi čovek Olimpika.

Godinu dana kasnije, Olimpik je deveti na tabeli prvenstva Francuske. A alžirski reprezentativac Rijad Mahrez jedan od najvećih otkrovenja Premijer lige, u kojoj je sa Lesterom na prvoj poziciji, ispred Arsenala, Sitija i Junajteda.

Komentari / 0

Ostavite komentar