Едберг: Увијек ћу бити део Роџеровог тима!

Досадашњи тренер Роџера Федерера рекао је да ће увек бити део тима швајцарског тенисера, иако га је у њему заменио Иван Љубичић.

Тенис 12.12.2015 | 15:40
Едберг: Увијек ћу бити део Роџеровог тима!

Федерер и Едберг су сарађивали две године, а Швеђанин истиче да иако је за многе њихов растанак изненађујућ, он је био планиран.

“Роџер и ја смо имали две сјајне године. Када ме је контактирао крајем 2013. године, рекао сам да ћу радити са њим само годину дана”, рекао је Едберг.

Док је Едберг био део тима швајцарског тенисера, он је три пута играо у финалу Грен слема и сва три пута је поражен од Новака Ђоковића.

“Од старта је било јасно да ће то бити посебно партнерство јер сам радио са највећим амбасадора тениса у историји. Било ми је занимљиво да се вратим на тур и видим колико је спорт напредовао”, нагласио је Едберг.

Едберг је истакао да је прекршио првобитни договор, али да је на крају прошле сезоне Федереру јасно ставио до знања да ће моћи да му се посвети само још годину дана.

“После сјајне 2014. године, одлучио сам да останем ту још једну сезону, али сам јасно истакао да ће ми она бити последња. Верујем да Роџер има још много тога да пружи тенису и способан је да осваја титуле на највећим турнирима. Роџер и ја ћемо остати блиски пријатељи и увек ћу се осећати као део његовог тима. Надам се и покушаћу да пратим Роџера уживо на појединим турнирима следеће сезоне”, истакао је Едберг.

Коментари / 0

Оставите коментар