Edberg: Uvijek ću biti deo Rodžerovog tima!

Dosadašnji trener Rodžera Federera rekao je da će uvek biti deo tima švajcarskog tenisera, iako ga je u njemu zamenio Ivan Ljubičić.

Tenis 12.12.2015 | 15:40
Edberg: Uvijek ću biti deo Rodžerovog tima!

Federer i Edberg su sarađivali dve godine, a Šveđanin ističe da iako je za mnoge njihov rastanak iznenađujuć, on je bio planiran.

“Rodžer i ja smo imali dve sjajne godine. Kada me je kontaktirao krajem 2013. godine, rekao sam da ću raditi sa njim samo godinu dana”, rekao je Edberg.

Dok je Edberg bio deo tima švajcarskog tenisera, on je tri puta igrao u finalu Gren slema i sva tri puta je poražen od Novaka Đokovića.

“Od starta je bilo jasno da će to biti posebno partnerstvo jer sam radio sa najvećim ambasadora tenisa u istoriji. Bilo mi je zanimljivo da se vratim na tur i vidim koliko je sport napredovao”, naglasio je Edberg.

Edberg je istakao da je prekršio prvobitni dogovor, ali da je na kraju prošle sezone Federeru jasno stavio do znanja da će moći da mu se posveti samo još godinu dana.

“Posle sjajne 2014. godine, odlučio sam da ostanem tu još jednu sezonu, ali sam jasno istakao da će mi ona biti poslednja. Verujem da Rodžer ima još mnogo toga da pruži tenisu i sposoban je da osvaja titule na najvećim turnirima. Rodžer i ja ćemo ostati bliski prijatelji i uvek ću se osećati kao deo njegovog tima. Nadam se i pokušaću da pratim Rodžera uživo na pojedinim turnirima sledeće sezone”, istakao je Edberg.

Komentari / 0

Ostavite komentar