Бјелица и Јокић још увијек међу најбољим новајлијама НБА!

Србија поново има играче са озбиљним улогама у НБА лиги. Отприлике после четвртине сезоне наши Немања Бјелица и Никола Јокић се још увек налазе међу 10 најбољих рукија.

Кошарка 12.12.2015 | 10:20
Бјелица и Јокић још увијек међу најбољим новајлијама НБА!

Први пут од Сакраменто Кингса, Владе Дивца и Пеђе Стојаковића, нашу земљу дрма права НБА грозница. Поново се сваког дана са великим интересовањем прати учинак наших играча “преко баре”.

У кафићима, градском превозу, школама прича се о финти Марјановића, блокади Бјелице, таленту Јокића... А како и не би, наши момци су оставили одличан утисак.

И док се Боби још увек бори за праву шансу у Сан Антонију, Бјелица и Јокић успели су да стекну завидну репутацију међу рукијима.

Играч Минесоте је тренутно пети најбољи новајлија у лиги. После повреде левог колена репрезентативац Србије се враћа у прави ритам. У прве две утакмице од повратка на паркет играо је 22 односно 24 минута, да би у следеће две имао знатно мање простора на терену (13 и 17 минута). И поред велике борбе да дође до што више минута Бјелица је успео да задржи солидан учинак. Тренутно има трећи проценат успешности за три поена међу новајлијама. Немања је пети у скоковима и шести по укупном учинку. Он је седми асистент и осми стрелац у конкуренцији рукија.

Никола Јокић заузима осмо место. Његов учинак је у паду, али је још увек у Топ 10. Бивши играч Меге има најбољи проценат шута међу новајлијама. Јокић је и осми најбољи дефанзивни скакач.

Тренер Денвера Мелоун озбиљно рачуна на Србина и у њему види велики залог за будућност.

На првом месту листе је Карл Антони Таунс, док је Њујорково чудо од детета Кристап Порзингс на другом месту.

Коментари / 0

Оставите коментар