Bjelica i Jokić još uvijek među najboljim novajlijama NBA!

Srbija ponovo ima igrače sa ozbiljnim ulogama u NBA ligi. Otprilike posle četvrtine sezone naši Nemanja Bjelica i Nikola Jokić se još uvek nalaze među 10 najboljih rukija.

Košarka 12.12.2015 | 10:20
Bjelica i Jokić još uvijek među najboljim novajlijama NBA!

Prvi put od Sakramento Kingsa, Vlade Divca i Peđe Stojakovića, našu zemlju drma prava NBA groznica. Ponovo se svakog dana sa velikim interesovanjem prati učinak naših igrača “preko bare”.

U kafićima, gradskom prevozu, školama priča se o finti Marjanovića, blokadi Bjelice, talentu Jokića... A kako i ne bi, naši momci su ostavili odličan utisak.

I dok se Bobi još uvek bori za pravu šansu u San Antoniju, Bjelica i Jokić uspeli su da steknu zavidnu reputaciju među rukijima.

Igrač Minesote je trenutno peti najbolji novajlija u ligi. Posle povrede levog kolena reprezentativac Srbije se vraća u pravi ritam. U prve dve utakmice od povratka na parket igrao je 22 odnosno 24 minuta, da bi u sledeće dve imao znatno manje prostora na terenu (13 i 17 minuta). I pored velike borbe da dođe do što više minuta Bjelica je uspeo da zadrži solidan učinak. Trenutno ima treći procenat uspešnosti za tri poena među novajlijama. Nemanja je peti u skokovima i šesti po ukupnom učinku. On je sedmi asistent i osmi strelac u konkurenciji rukija.

Nikola Jokić zauzima osmo mesto. Njegov učinak je u padu, ali je još uvek u Top 10. Bivši igrač Mege ima najbolji procenat šuta među novajlijama. Jokić je i osmi najbolji defanzivni skakač.

Trener Denvera Meloun ozbiljno računa na Srbina i u njemu vidi veliki zalog za budućnost.

Na prvom mestu liste je Karl Antoni Tauns, dok je Njujorkovo čudo od deteta Kristap Porzings na drugom mestu.

Komentari / 0

Ostavite komentar