Фиго шокиран Реаловим незнањем!

Легендарни Португалац Луиш Фиго каже да је остао забезекнут после избацивања Реал Мадрида из Купа краља због административног пропуста.

Фудбал 12.12.2015 | 09:20
Фиго шокиран Реаловим незнањем!

'Краљевски' клуб победио је Кадис у првом мечу шеснаестине финала националног Купа, али је избачен због играња суспендованог Дениса Черишева.

Млади Рус је играјући као позајмљен играч за Виљареал прошле сезоне зарадио три жута картона, па му се суспензија из дреса 'Жуте подморинице' пренела и у текућу.

Председник Мадриђана Флорентино Перес сазвао је вандредну конференцију за медије, неколико пута истакавши да Реал не може бити кажњен јер ни клуб ни играч нису добили обавештење од Савеза и Дисциплинске комисије, позивајући се на неколико тачака правилника.

Међутим, већ исте већери Реал Мадрид избачен је из Купа краља, Савез Шпаније није желео да се поведе прича о двоструким аршинима јер су због индентичног пропуста Валенсија и Осасуна избацивани из такмичења.

"У моје време, мислим да није ни постојала особа која би могла да буде одговорна за тако нешто. Полазим од себе, када не бих могао да играм, ја бих то знао", јасан је Фиго.

Бивши играч Барселоне и Интера затим се осврнуо и на своје повлачење из трке за наследника Јозефа Сепа Блатера, на челу Међунардне фудбалске федерације (ФИФА).

"У овом тренутку, ја нисам кандидат. Сви су ми говорили да сам превише млад, тако да и даље имам времена да се нађем на том месту", закључио је Фиго.

С друге стране, Реал Мадрид најавио је да ће упутити жалбу на одлуку Савеза.

Коментари / 0

Оставите коментар