Figo šokiran Realovim neznanjem!

Legendarni Portugalac Luiš Figo kaže da je ostao zabezeknut posle izbacivanja Real Madrida iz Kupa kralja zbog administrativnog propusta.

Fudbal 12.12.2015 | 09:20
Figo šokiran Realovim neznanjem!

'Kraljevski' klub pobedio je Kadis u prvom meču šesnaestine finala nacionalnog Kupa, ali je izbačen zbog igranja suspendovanog Denisa Čeriševa.

Mladi Rus je igrajući kao pozajmljen igrač za Viljareal prošle sezone zaradio tri žuta kartona, pa mu se suspenzija iz dresa 'Žute podmorinice' prenela i u tekuću.

Predsednik Madriđana Florentino Peres sazvao je vandrednu konferenciju za medije, nekoliko puta istakavši da Real ne može biti kažnjen jer ni klub ni igrač nisu dobili obaveštenje od Saveza i Disciplinske komisije, pozivajući se na nekoliko tačaka pravilnika.

Međutim, već iste većeri Real Madrid izbačen je iz Kupa kralja, Savez Španije nije želeo da se povede priča o dvostrukim aršinima jer su zbog indentičnog propusta Valensija i Osasuna izbacivani iz takmičenja.

"U moje vreme, mislim da nije ni postojala osoba koja bi mogla da bude odgovorna za tako nešto. Polazim od sebe, kada ne bih mogao da igram, ja bih to znao", jasan je Figo.

Bivši igrač Barselone i Intera zatim se osvrnuo i na svoje povlačenje iz trke za naslednika Jozefa Sepa Blatera, na čelu Međunardne fudbalske federacije (FIFA).

"U ovom trenutku, ja nisam kandidat. Svi su mi govorili da sam previše mlad, tako da i dalje imam vremena da se nađem na tom mestu", zaključio je Figo.

S druge strane, Real Madrid najavio je da će uputiti žalbu na odluku Saveza.

Komentari / 0

Ostavite komentar