Београд: Судбина 66 беба остала је мистерија

Прича о 66 преминулих новорођенчади, која су наводно пронађена у замрзивачу породилишта у клиници у београдској Вишеградској улици 2010. године, поново је потресла Србију.

Србија 10.12.2015 | 20:34
Београд: Судбина 66 беба остала је мистерија

Ову тему синоћ је оживела Татјана Војтеховски у својој емисији „Живот прича“ на „Првој српској ТВ“.

Она је подсетила да је 2002. око 1.500 родитеља изразило сумњу да су им деца мртворођена или да су умрла одмах након порођаја и поднело кривичне пријаве против НН лица због одузимања малолетног лица.

Како је истакла, тада се Србија први пут упознала с могућношћу монструозног сценарија да бебе нестају из породилишта и да се жива деца проглашавају мртвом у корист потенцијалног усвојиоца, наравно против закона.

Много нелогичности
Јелена Јанковић се породила у Вишеградској 2008. године. Родила је тројке, дечаке. „Одмах ми је саопштено да су деца у врло лошем стању, а петог дана да један дечак неће дочекати јутро. Потписала сам да се дете сахрани уз њихове речи да ће бити кремирано. После неколико месеци сазнајем да је дете у замрзивачу и да сам дала сагласност да се дете сахрани“, наводи једну од нелогичности Јелена.

Приликом гостовања, болничарка Гроздана, која је у Вишеградској радила од 2001. до 2003. године у самој порођајној сали, тврди да је видела црне кесе у замрзивачу.

"Ја сам добила само једно мртво дете у кеси које је требало да спустим у подрум и после неких недељу дана један фетус. То знам сигурно пошто сам фетус видела, а дете сам опипала", рекла је она.

"Подрум је јако мали. Мрачно једно место. С леве стране је замрзивач, с десне мали фрижидер у којем су фетуси у теглама, а у замрзивачу тамне кесе", рекла је бивша болничарка.

Упитана да ли је могуће да су постојале малверзације с бебама, односно да се жива беба прогласи мртвом и да се онда да познатом усвојиоцу, она је одговорила „99 одсто да“.

Извор: Блиц

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

10.12.2015 20:03

Што неможе нигдје у свијету да се деси са дјецом може због криминала и необавештеног народа само код СРБа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лабуд

10.12.2015 21:30

Шта каже на то премијер Вучић

Name

Ужас

10.12.2015 21:28

Похватати их и наградити са доживотним робијама.

ОДГОВОРИТЕ