Beograd: Sudbina 66 beba ostala je misterija

Priča o 66 preminulih novorođenčadi, koja su navodno pronađena u zamrzivaču porodilišta u klinici u beogradskoj Višegradskoj ulici 2010. godine, ponovo je potresla Srbiju.

Srbija 10.12.2015 | 20:34
Beograd: Sudbina 66 beba ostala je misterija

Ovu temu sinoć je oživela Tatjana Vojtehovski u svojoj emisiji „Život priča“ na „Prvoj srpskoj TV“.

Ona je podsetila da je 2002. oko 1.500 roditelja izrazilo sumnju da su im deca mrtvorođena ili da su umrla odmah nakon porođaja i podnelo krivične prijave protiv NN lica zbog oduzimanja maloletnog lica.

Kako je istakla, tada se Srbija prvi put upoznala s mogućnošću monstruoznog scenarija da bebe nestaju iz porodilišta i da se živa deca proglašavaju mrtvom u korist potencijalnog usvojioca, naravno protiv zakona.

Mnogo nelogičnosti
Jelena Janković se porodila u Višegradskoj 2008. godine. Rodila je trojke, dečake. „Odmah mi je saopšteno da su deca u vrlo lošem stanju, a petog dana da jedan dečak neće dočekati jutro. Potpisala sam da se dete sahrani uz njihove reči da će biti kremirano. Posle nekoliko meseci saznajem da je dete u zamrzivaču i da sam dala saglasnost da se dete sahrani“, navodi jednu od nelogičnosti Jelena.

Prilikom gostovanja, bolničarka Grozdana, koja je u Višegradskoj radila od 2001. do 2003. godine u samoj porođajnoj sali, tvrdi da je videla crne kese u zamrzivaču.

"Ja sam dobila samo jedno mrtvo dete u kesi koje je trebalo da spustim u podrum i posle nekih nedelju dana jedan fetus. To znam sigurno pošto sam fetus videla, a dete sam opipala", rekla je ona.

"Podrum je jako mali. Mračno jedno mesto. S leve strane je zamrzivač, s desne mali frižider u kojem su fetusi u teglama, a u zamrzivaču tamne kese", rekla je bivša bolničarka.

Upitana da li je moguće da su postojale malverzacije s bebama, odnosno da se živa beba proglasi mrtvom i da se onda da poznatom usvojiocu, ona je odgovorila „99 odsto da“.

Izvor: Blic

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

10.12.2015 20:03

Што неможе нигдје у свијету да се деси са дјецом може због криминала и нeобавештеног народа самo код СРБа.

ODGOVORITE
Name

Labud

10.12.2015 21:30

Šta kaže na to premijer Vučić

Name

Užas

10.12.2015 21:28

Pohvatati ih i nagraditi sa doživotnim robijama.

ODGOVORITE