ЕХ, САМО ДА СЕ ПОНОВЕ УСПЈЕСИ...!

Партизан на прагу европског пролећа! Куцнуо је час истине за црно-бели тим. Само 90. минута дели "парни ваљак" од великог успеха - европског пролећа.

Фудбал 10.12.2015 | 18:40
ЕХ, САМО ДА СЕ ПОНОВЕ УСПЈЕСИ...!

Партизан је имао и у новијој историји јаке европске испите, које је положио. Директор Партизана Ивица Илиев био је 2003. стрелац у Њукаслу у регуларном делу, а после пенала Ћирковића обезбеђена је Лига шампиона.

А радовала се и екипа из 2004. године, када је после гола с беле тачке Ивана Томића за 1:1 против Виљареала обезбедила Лигу Купа УЕФА. Сетимо се меча за инфаркт, пре пет година, против Андерлехта у Бриселу, када је блистао двоструки стрелац Клео. Црно-бели су били срећнији на пенал рулету и прошли у Лигу шампиона.

Видовити Дарко Брашанац рекао је за “Блиц” крајем августа, после несрећног испадања из квалификација за Лигу шампиона од Борисова: “Можда је овако боље, сада имамо реалне шансе да презимимо у Европи“.

Хоће ли се орити у Хумској “Некако с пролећа”?

- Очекујем да сви запевамо! Наравно, не смемо се опуштати. Немци нису “фрајери”, не одустају. Покушаће да нас победе. Али, нећемо им дозволити. Заслужила је ова генерација да се радује.

Најављује храбру игру.

Нећемо се бранити. Играћемо храбро, али не смемо да се залећемо. Држимо све у својим рукама.

„Гробари“ ће код куће имати шансу за славље.

- Ово је велика шанса и испит генерације. Ред би био да Хумска буде крцата. И када се Партизан пласирао у Лигу шампиона, чинио је то победама у гостима. Одавно нису “гробари” имали прилике да испрате свој тим у европско пролеће са нашег стадиона - подвукао је Брашанац.

Немци ће да осете снагу „гробара“

Капитен Илић предвиђа да ће Аугзбург, који игра прву сезону у Европи, у гротлу стадиона да положи оружје?
- Сале је у праву 100 одсто. Када груне хук у Хумској, никоме није лако. Очекујем да ће и Немци да осете снагу “гробара” - каже Брашанац.

Коментари / 0

Оставите коментар