EH, SAMO DA SE PONOVE USPJESI...!

Partizan na pragu evropskog proleća! Kucnuo je čas istine za crno-beli tim. Samo 90. minuta deli "parni valjak" od velikog uspeha - evropskog proleća.

Fudbal 10.12.2015 | 18:40
EH, SAMO DA SE PONOVE USPJESI...!

Partizan je imao i u novijoj istoriji jake evropske ispite, koje je položio. Direktor Partizana Ivica Iliev bio je 2003. strelac u Njukaslu u regularnom delu, a posle penala Ćirkovića obezbeđena je Liga šampiona.

A radovala se i ekipa iz 2004. godine, kada je posle gola s bele tačke Ivana Tomića za 1:1 protiv Viljareala obezbedila Ligu Kupa UEFA. Setimo se meča za infarkt, pre pet godina, protiv Anderlehta u Briselu, kada je blistao dvostruki strelac Kleo. Crno-beli su bili srećniji na penal ruletu i prošli u Ligu šampiona.

Vidoviti Darko Brašanac rekao je za “Blic” krajem avgusta, posle nesrećnog ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona od Borisova: “Možda je ovako bolje, sada imamo realne šanse da prezimimo u Evropi“.

Hoće li se oriti u Humskoj “Nekako s proleća”?

- Očekujem da svi zapevamo! Naravno, ne smemo se opuštati. Nemci nisu “frajeri”, ne odustaju. Pokušaće da nas pobede. Ali, nećemo im dozvoliti. Zaslužila je ova generacija da se raduje.

Najavljuje hrabru igru.

Nećemo se braniti. Igraćemo hrabro, ali ne smemo da se zalećemo. Držimo sve u svojim rukama.

„Grobari“ će kod kuće imati šansu za slavlje.

- Ovo je velika šansa i ispit generacije. Red bi bio da Humska bude krcata. I kada se Partizan plasirao u Ligu šampiona, činio je to pobedama u gostima. Odavno nisu “grobari” imali prilike da isprate svoj tim u evropsko proleće sa našeg stadiona - podvukao je Brašanac.

Nemci će da osete snagu „grobara“

Kapiten Ilić predviđa da će Augzburg, koji igra prvu sezonu u Evropi, u grotlu stadiona da položi oružje?
- Sale je u pravu 100 odsto. Kada grune huk u Humskoj, nikome nije lako. Očekujem da će i Nemci da osete snagu “grobara” - kaže Brašanac.

Komentari / 0

Ostavite komentar