Бензема избачен из репрезентације Француске!

Нападач Реал Мадрида Карим Бензема избечен је из репрезентације Француске, саопштио је председник ФС Француске (ФФФ) Ноел ле Грет.

Фудбал 11.12.2015 | 22:45
Бензема избачен из репрезентације Француске!

Бензема је суспендован из националног тима због наводног уцењивања саиграча из селекције Матјеа Валбуене.

Центарфор је почетком прошлог месеца приведен због сумње да је умешан у уцењивање Валбуене видео снимком сексуалног чина и прети му максимална затворска казна од пет година.

Бензема је недавно изјавио да је само хтео да помогне, да је преко свог пријатеља желео да посредује између Валбуене и уцењивача. Међутим, Валбуена сматра да је имао друге намере.

"Одлучио сам да Бензема није користан репрезентацији. Ово је била тешка одлука", рекао је први човек француског фудбала.

Ово је велики ударац за "Триколоре" пола године уочи Европског првенства чији ће Француска бити домаћина, јер је Бензема убедљиво најбољи стрелац репрезентације са 27 голова.

Његовим избацивањем голгетерски терет пада на леђа Оливијеа Жируа (13 голова), Андре-Пјера Жињака, Антоана Гризмана (по 6) и Александра Лаказета (1).

Селектор Француске Дидије Дешам ће свакако да се нада и доприносу младих нада Антонија Марсијала и Кингслија Комана који до сада нису били стрелци. Из другог плана очекује се учинак Набила Ферика, Пол-Жоржа Нтепа и повратник у селекцију Хатема Бен Арфе.

Бензема има 27 година, репрезентативац је од 2007. године, а наступао је 81 пут за "Триколоре".

Коментари / 0

Оставите коментар