Benzema izbačen iz reprezentacije Francuske!

Napadač Real Madrida Karim Benzema izbečen je iz reprezentacije Francuske, saopštio je predsednik FS Francuske (FFF) Noel le Gret.

Fudbal 11.12.2015 | 22:45
Benzema izbačen iz reprezentacije Francuske!

Benzema je suspendovan iz nacionalnog tima zbog navodnog ucenjivanja saigrača iz selekcije Matjea Valbuene.

Centarfor je početkom prošlog meseca priveden zbog sumnje da je umešan u ucenjivanje Valbuene video snimkom seksualnog čina i preti mu maksimalna zatvorska kazna od pet godina.

Benzema je nedavno izjavio da je samo hteo da pomogne, da je preko svog prijatelja želeo da posreduje između Valbuene i ucenjivača. Međutim, Valbuena smatra da je imao druge namere.

"Odlučio sam da Benzema nije koristan reprezentaciji. Ovo je bila teška odluka", rekao je prvi čovek francuskog fudbala.

Ovo je veliki udarac za "Trikolore" pola godine uoči Evropskog prvenstva čiji će Francuska biti domaćina, jer je Benzema ubedljivo najbolji strelac reprezentacije sa 27 golova.

Njegovim izbacivanjem golgeterski teret pada na leđa Olivijea Žirua (13 golova), Andre-Pjera Žinjaka, Antoana Grizmana (po 6) i Aleksandra Lakazeta (1).

Selektor Francuske Didije Dešam će svakako da se nada i doprinosu mladih nada Antonija Marsijala i Kingslija Komana koji do sada nisu bili strelci. Iz drugog plana očekuje se učinak Nabila Ferika, Pol-Žorža Ntepa i povratnik u selekciju Hatema Ben Arfe.

Benzema ima 27 godina, reprezentativac je od 2007. godine, a nastupao je 81 put za "Trikolore".

Komentari / 0

Ostavite komentar