Розберг: Луис је доминирао мојим оружјем!

Возач Мерцедеса Нико Розберг сматра да су пол позиције донеле његовом тимском колеги Луису Хамилтону убедљиву титулу.

Остали спортови 11.12.2015 | 13:00
Розберг: Луис је доминирао мојим оружјем!

Британац је имао 11 пол позиција на првих 12 трка, па је већ три Гран прија пре краја сезоне одбранио трон.

"То је било моја главно оружје прошле сезоне, чудно како се преокренуло. Тешко је то разумети", рекао је Розберг.

Годину дана раније Розберг је углавном освајао пол позиције, али је Хамилтон престизао Немца током трке и на крају стигао до друге титуле.

Ове године Британац је доминирао у првих 13 трка са поменутих 11 пол позиција и седам победа, да би тек у последњих шест Розберг почео да доминира у квалификацијама са шест полова у низу, што му је то донело три победе, али тек у последње три трке када је борба за титулу била решена.

"Луис је био сјајан током сезоне, констатан. Сви фактори морају да се сложе како бисте га победили. Ако сам увек иза њега у квалификацијама, то додатно отежава ствар. Није све у срећи у квалификацијама, нема ту среће 12 пута узастопно, једноставно ниси довољно брз ако си увек иза", истиче Розберг.

Немац истиче да ће наредне године дати све од себе да коначно надмаши тимског колегу.

"Морам пронаћи јачи темпо, што сам успео на крају сезоне. Наставићу да га притискам, ја сам делом Финац, а ту је "Сису", финска одлучност и бобреност без предаје до самог краја", рекао је Немац.

Његово ривалство са Хамилтоном је протекле сезоне врхунац доживело на Великој награди САД у Остину, када га је тимски колега престигао агресивним нападом у првој кривини, када га је избацио са стазе и умало и из борбе за подијум.

"Мало је претерао у свом приступу, ишао је директно у мене, што није добро. Али није то одлучило трку јер сам успео да узвратим, престигнем оба Ред Була, преузмем вођство и направим разлику, али сам онда све упропастио након другог изласка "сејфти кара". Не могу да објасним, све је била моја кривица. Није био мој дан, док је Хамилтон славио титулу, није било забавно", рекао је Розберг.

Након трке, а уочи изласка на победнички подијум, Хамилтон је бацио качкет за другопласираног до Розберга, који га је бацио назад до Британца.

"То је наша уобичајена игра. Он ми баци качкет, ја га вратим фрустриран", објаснио је Розберг.

Коментари / 0

Оставите коментар