Rozberg: Luis je dominirao mojim oružjem!

Vozač Mercedesa Niko Rozberg smatra da su pol pozicije donele njegovom timskom kolegi Luisu Hamiltonu ubedljivu titulu.

Ostali sportovi 11.12.2015 | 13:00
Rozberg: Luis je dominirao mojim oružjem!

Britanac je imao 11 pol pozicija na prvih 12 trka, pa je već tri Gran prija pre kraja sezone odbranio tron.

"To je bilo moja glavno oružje prošle sezone, čudno kako se preokrenulo. Teško je to razumeti", rekao je Rozberg.

Godinu dana ranije Rozberg je uglavnom osvajao pol pozicije, ali je Hamilton prestizao Nemca tokom trke i na kraju stigao do druge titule.

Ove godine Britanac je dominirao u prvih 13 trka sa pomenutih 11 pol pozicija i sedam pobeda, da bi tek u poslednjih šest Rozberg počeo da dominira u kvalifikacijama sa šest polova u nizu, što mu je to donelo tri pobede, ali tek u poslednje tri trke kada je borba za titulu bila rešena.

"Luis je bio sjajan tokom sezone, konstatan. Svi faktori moraju da se slože kako biste ga pobedili. Ako sam uvek iza njega u kvalifikacijama, to dodatno otežava stvar. Nije sve u sreći u kvalifikacijama, nema tu sreće 12 puta uzastopno, jednostavno nisi dovoljno brz ako si uvek iza", ističe Rozberg.

Nemac ističe da će naredne godine dati sve od sebe da konačno nadmaši timskog kolegu.

"Moram pronaći jači tempo, što sam uspeo na kraju sezone. Nastaviću da ga pritiskam, ja sam delom Finac, a tu je "Sisu", finska odlučnost i bobrenost bez predaje do samog kraja", rekao je Nemac.

Njegovo rivalstvo sa Hamiltonom je protekle sezone vrhunac doživelo na Velikoj nagradi SAD u Ostinu, kada ga je timski kolega prestigao agresivnim napadom u prvoj krivini, kada ga je izbacio sa staze i umalo i iz borbe za podijum.

"Malo je preterao u svom pristupu, išao je direktno u mene, što nije dobro. Ali nije to odlučilo trku jer sam uspeo da uzvratim, prestignem oba Red Bula, preuzmem vođstvo i napravim razliku, ali sam onda sve upropastio nakon drugog izlaska "sejfti kara". Ne mogu da objasnim, sve je bila moja krivica. Nije bio moj dan, dok je Hamilton slavio titulu, nije bilo zabavno", rekao je Rozberg.

Nakon trke, a uoči izlaska na pobednički podijum, Hamilton je bacio kačket za drugoplasiranog do Rozberga, koji ga je bacio nazad do Britanca.

"To je naša uobičajena igra. On mi baci kačket, ja ga vratim frustriran", objasnio je Rozberg.

Komentari / 0

Ostavite komentar