Видео - Партизан: Сан може вечерас да постане јава!

Фудбалери Партизана у четвртак увече (21:05) играју меч сезоне са Аугзбургом, па се надају подршци навијача са трибина стадиона у Хумској 1.! У промотивном споту пред утакмицу са Аугзбургом, капитен Саша Илић поручује: "САД ИЛИ НИКАД". Шта ви кажете?

Фудбал 10.12.2015 | 18:00
Видео - Партизан: Сан може вечерас да постане јава!

Црно-бели имају шансу да се после 11 година опет пласирају у другу фазу Лиге Европе (некада Куп УЕФА) и на пролеће угосте неког од европских великана (Манчестер Јунајтед, Ливерпул, Борусија Дортмунд, Наполи...).

За лоше наступе у Суперлиги фудбалери српског шампиона се искупљују наступом у ЛЕ, где су управо против Аугзбурга остварили прву гостујућу победу у групној фази и први тријумф у Немачкој у својој историји.

Партизан дели само 90 минута од европског пролећа где може да се нађе и у случају пораза са мање од три гола разлике, јер је славио 3:1 у Аугзбургу.

Црно-бели се надају да ће на ЈНА бити 25.000 навијача, на колико је ограничен капацитет стадиона због безбедности, и уз њихову помоћ остварити највећи успех клуба у последњих десет година.

"Волео бих да оно што сам урадио на Новом Зеланду поновим на клупском нивоу. Кад сам одлазио на Мундиалито причао сам да ћемо освојити прво место, а сад имам осећај да ћемо проћи у наредну фазу Лиге Европе. Ово нам је највеће финале до сад, једна од најбитнији утакмица у мојој каријери. А кад је тако, идемо на победу", закључио је Андрија Живковић.

Фудбалски клуб Партизан постоји 70 година. Само пет пута у својој историји је "презимљавао" у Европи. У просеку, дакле, једном у 14 година!

Вечерас је на Топчидерском брду финале за Партизан. Финале групне фазе Лиге Европе. Велика шанса да први пут после 11 година опет дочека фамозно пролеће у Европи, као једини клуб из региона којем би то успело два пута у овом миленијуму.

Партизан вечерас (21.05х) игра против немачког Аугзбурга. Несумњиво је да се Немци нису унапред предали, јер су... Немци. Зна се како они играју фудбал (без обзира на то што немачке екипе имају и странце у својим редовима). Уосталом, и изјаве представника Аугзбурга јасно говоре да су дошли са уверењем да могу да дају три гола, а да не приме ниједан колико им је потребно за пролаз у нокаут фазу Лиге Европе.

Али, пита се нешто и Партизан. Пред најаву утакмице, говори се и о томе да сваки миниминални пораз или чак онај од 0:2 иде на воденицу црно-белих.

Зашто размишљати о поразу? Зашто и ми некад не бисмо били Немци? Играчи Партизана, листом, говоре да не би унапред потписали пораз од 0:2.

То је добро размишљање, охрабрујуће.

"Нећемо опуштено ући у меч, свакако, јер играмо против немачке екипе која се не предаје никад. Велику улогу у овој утакмици ће имати наша публика, која ће, гарантујем, направити врхунску атмосферу у којој се ни боље екипе од Аугзбурга нису снашле", порука је капитена Саше Илића, који је на прагу свог другог европског пролећа у дресу Партизана.

У промотивном споту пред утакмицу са Аугзбургом, капитен Саша Илић поручује: "САД ИЛИ НИКАД!".

Шта ви кажете? Да ли ћемо гледати Партизан и у лаганијој одећи?

Дуел Партизана и Аугзбурга на програму је од 21:05 часова у Хумској 1.

Коментари / 0

Оставите коментар