Video - Partizan: San može večeras da postane java!

Fudbaleri Partizana u četvrtak uveče (21:05) igraju meč sezone sa Augzburgom, pa se nadaju podršci navijača sa tribina stadiona u Humskoj 1.! U promotivnom spotu pred utakmicu sa Augzburgom, kapiten Saša Ilić poručuje: "SAD ILI NIKAD". Šta vi kažete?

Fudbal 10.12.2015 | 18:00
Video - Partizan: San može večeras da postane java!

Crno-beli imaju šansu da se posle 11 godina opet plasiraju u drugu fazu Lige Evrope (nekada Kup UEFA) i na proleće ugoste nekog od evropskih velikana (Mančester Junajted, Liverpul, Borusija Dortmund, Napoli...).

Za loše nastupe u Superligi fudbaleri srpskog šampiona se iskupljuju nastupom u LE, gde su upravo protiv Augzburga ostvarili prvu gostujuću pobedu u grupnoj fazi i prvi trijumf u Nemačkoj u svojoj istoriji.

Partizan deli samo 90 minuta od evropskog proleća gde može da se nađe i u slučaju poraza sa manje od tri gola razlike, jer je slavio 3:1 u Augzburgu.

Crno-beli se nadaju da će na JNA biti 25.000 navijača, na koliko je ograničen kapacitet stadiona zbog bezbednosti, i uz njihovu pomoć ostvariti najveći uspeh kluba u poslednjih deset godina.

"Voleo bih da ono što sam uradio na Novom Zelandu ponovim na klupskom nivou. Kad sam odlazio na Mundialito pričao sam da ćemo osvojiti prvo mesto, a sad imam osećaj da ćemo proći u narednu fazu Lige Evrope. Ovo nam je najveće finale do sad, jedna od najbitniji utakmica u mojoj karijeri. A kad je tako, idemo na pobedu", zaključio je Andrija Živković.

Fudbalski klub Partizan postoji 70 godina. Samo pet puta u svojoj istoriji je "prezimljavao" u Evropi. U proseku, dakle, jednom u 14 godina!

Večeras je na Topčiderskom brdu finale za Partizan. Finale grupne faze Lige Evrope. Velika šansa da prvi put posle 11 godina opet dočeka famozno proleće u Evropi, kao jedini klub iz regiona kojem bi to uspelo dva puta u ovom milenijumu.

Partizan večeras (21.05h) igra protiv nemačkog Augzburga. Nesumnjivo je da se Nemci nisu unapred predali, jer su... Nemci. Zna se kako oni igraju fudbal (bez obzira na to što nemačke ekipe imaju i strance u svojim redovima). Uostalom, i izjave predstavnika Augzburga jasno govore da su došli sa uverenjem da mogu da daju tri gola, a da ne prime nijedan koliko im je potrebno za prolaz u nokaut fazu Lige Evrope.

Ali, pita se nešto i Partizan. Pred najavu utakmice, govori se i o tome da svaki miniminalni poraz ili čak onaj od 0:2 ide na vodenicu crno-belih.

Zašto razmišljati o porazu? Zašto i mi nekad ne bismo bili Nemci? Igrači Partizana, listom, govore da ne bi unapred potpisali poraz od 0:2.

To je dobro razmišljanje, ohrabrujuće.

"Nećemo opušteno ući u meč, svakako, jer igramo protiv nemačke ekipe koja se ne predaje nikad. Veliku ulogu u ovoj utakmici će imati naša publika, koja će, garantujem, napraviti vrhunsku atmosferu u kojoj se ni bolje ekipe od Augzburga nisu snašle", poruka je kapitena Saše Ilića, koji je na pragu svog drugog evropskog proleća u dresu Partizana.

U promotivnom spotu pred utakmicu sa Augzburgom, kapiten Saša Ilić poručuje: "SAD ILI NIKAD!".

Šta vi kažete? Da li ćemo gledati Partizan i u laganijoj odeći?

Duel Partizana i Augzburga na programu je od 21:05 časova u Humskoj 1.

Komentari / 0

Ostavite komentar