Видео - СП: Хирошима прескочила прву препреку ка Риверу!

Фудбалери Хирошиме савладали су Окланд Сити 2:0 (1:0), на отварању Светског клупског првенства у Јапану.

Фудбал 10.12.2015 | 17:20
Видео - СП: Хирошима прескочила прву препреку ка Риверу!

Домаћи представник славио је погоцима Јусуке Минагаве у првом и Цукасе Шиотанија у другом полувремену меча у Јокохами.

Хирошима је тако други пут била боља од Новозеланђана на СП и пласирала се у четвртфинале првенства где ће играти са прваком Африке, Мазембеом из Конга.

Бољи из овог дуела ће у полуфиналу турнира играти са најбољим тимом Јужне Америке Ривер Плејтом.

У другом четвртфиналу састаће се мексички Клуб Америка и кинески Гвангжу Евергранде, који ће се борити за полуфинале са Барселоном.

Четвртфинални мечеви су на програму 13. децембра, а полуфинала 16. (Ривер Плејт) и 17. (Барселона). Велико финале је 20. децембра у Јокохами.

У отвореном мечу на Интернационалном стадиону оба тима су имала по десетак шутева, али за разлику од Окланда који је само једном директно угрозио голмана, Хирошима је имала седам шутева у оквир гола.

Јапански тим је искористио једну од првих шанси и повео већ у деветом минуту. Након шута Ноцуде искоса са десне стране, голман Окланда Спунли је само одбио лопту коју је на петерцу покупио Минагава и убацио је у небрањену мрежу.

Гости су тражили офсајд, али ниједан од тројице играча Хирошиме који су се нашли поред Спунлија није био у недозвољеној позицији приликом првобитног ударца.

Новозеланђани су у наставку преузели теренску иницијативу, али је Јокохама била много опаснији тим.

То јој је донело нови гол којим је преломила меч 20 минута пре краја, десетак минута након што је Асано опасно запретио.

Шиотами је добио лопту на десној страни казненог простора, прошао је поред Ђорђевића и из мртвог угла полао дијагоноалу, лопта је закачила дефанзивца Окланда и прошла кроз руке неспретног Спунлија.

Коментари / 0

Оставите коментар