Video - SP: Hirošima preskočila prvu prepreku ka Riveru!

Fudbaleri Hirošime savladali su Okland Siti 2:0 (1:0), na otvaranju Svetskog klupskog prvenstva u Japanu.

Fudbal 10.12.2015 | 17:20
Video - SP: Hirošima preskočila prvu prepreku ka Riveru!

Domaći predstavnik slavio je pogocima Jusuke Minagave u prvom i Cukase Šiotanija u drugom poluvremenu meča u Jokohami.

Hirošima je tako drugi put bila bolja od Novozelanđana na SP i plasirala se u četvrtfinale prvenstva gde će igrati sa prvakom Afrike, Mazembeom iz Konga.

Bolji iz ovog duela će u polufinalu turnira igrati sa najboljim timom Južne Amerike River Plejtom.

U drugom četvrtfinalu sastaće se meksički Klub Amerika i kineski Gvangžu Evergrande, koji će se boriti za polufinale sa Barselonom.

Četvrtfinalni mečevi su na programu 13. decembra, a polufinala 16. (River Plejt) i 17. (Barselona). Veliko finale je 20. decembra u Jokohami.

U otvorenom meču na Internacionalnom stadionu oba tima su imala po desetak šuteva, ali za razliku od Oklanda koji je samo jednom direktno ugrozio golmana, Hirošima je imala sedam šuteva u okvir gola.

Japanski tim je iskoristio jednu od prvih šansi i poveo već u devetom minutu. Nakon šuta Nocude iskosa sa desne strane, golman Oklanda Spunli je samo odbio loptu koju je na petercu pokupio Minagava i ubacio je u nebranjenu mrežu.

Gosti su tražili ofsajd, ali nijedan od trojice igrača Hirošime koji su se našli pored Spunlija nije bio u nedozvoljenoj poziciji prilikom prvobitnog udarca.

Novozelanđani su u nastavku preuzeli terensku inicijativu, ali je Jokohama bila mnogo opasniji tim.

To joj je donelo novi gol kojim je prelomila meč 20 minuta pre kraja, desetak minuta nakon što je Asano opasno zapretio.

Šiotami je dobio loptu na desnoj strani kaznenog prostora, prošao je pored Đorđevića i iz mrtvog ugla polao dijagonoalu, lopta je zakačila defanzivca Oklanda i prošla kroz ruke nespretnog Spunlija.

Komentari / 0

Ostavite komentar