Борковић поново на свјетској сцени!

Двоструки европски шампион у аутомобилизму Душан Борковић најавио је повратак на светску сцену, наступом у ТЦР серији.

Остали спортови 11.12.2015 | 09:40
Борковић поново на свјетској сцени!

Српски ас возиће новог Сеат Леона уз подршку мађарског Б3 рацинг тима, након вишемесечних преговора са заинтересованим тимовима из WТЦЦ-а и ТЦР серије.

Борковић је прошле сезоне освојио ЕТЦЦ чиме је постао први возач из југоисточне Европе који је освојио титуле првака на брдским и кружним стазама.

"ТЦР ће за мене бити велики изазов. Пресрећан сам што ћу после европског и у светском шампонату наставити са сјаним Б3 рејсинг тимом. ТЦР челници су ми веома познати и с њима сам у сјајном односу с обзиром да сам још 2013. године возио под њиховим руководством у ЕТЦЦ шампионату. Дуго сам вагао и одлучио да је ТЦР, као светско такмичење приватних возача уз максималну подршку фабрика, ипак бољи за мене за разлику од WТЦЦ-а, где је већи фокус на фабричким тимовима", објаснио је Борковић своју одлуку.

Власник шампионата Марчело Лоти је пре 11 година основао WТЦЦ шампионат и из њега изашао 2014. године, а 2015. године покренуо нови сасвим иновативни ТЦР.

И овај светски шампионат има 24 трке у 12 тркачких викенда, а као у WТЦЦ-у возе се две квалификације и две трке. Занимљиво је да ће се три тркачка викенда возити уз Ф1, а Лоти и Берни Еклестон увелико раде на томе да ТЦР постане најважнији туринг шампионат.

" Веома сам узбуђен, а ускоро одлазим у САД где се обично и спремам за сваку сезону. Од фебруара почињу тестови и припреме за шампионат који почиње 3. априла у Бахреину. Мој тим и даље ради и наставиће пре свега преговоре са спонзорима за 2016. годину. Надам се да нећемо имати проблема са буџетом како бих могао да покажем шта све могу. Напорно ћу радити да оправдам не само поверење спонзора, већ и својих навијача", рекао је Борковић.

Борковић ће прву трку возити 3.априла 2016.године на стази у Бахреину, а шампионат се завршава 20. новембра у Макау.

Ове године титулу је освојио Швајцарац Стефано Комини, испред двојице Шпанаца, Пепеа Ориола и Ђордија Герера.

Распоред трка:

2/3. април – Бахреин (Бахреин)
24. април – Ешторил (Португал)
8. мај – Спа-Франкошам (Белгија)
22.мај – Монца (Италија)
5. јун – Салцбург (Аустрија)
19. јун Ошерслебен (Немачка)
3. јул – Сочи (Русија)
28. август – Шангај (Кина)*
17/18. септембар – Марина Беј (Сингапур)
1/2. октобар – Куала Лумпур (Малезија, са Ф1)
30. октобар – Бурирам (Тајланд)
20. новембар – Макао (Макао)

* непотврђено

Коментари / 0

Оставите коментар