Суд промијенио одлуку, Едуардо плаћа Мамићу!

Жупанијски суд у Загребу променио је првостепену одлуку па сада Едуардо да Силва мора да плати обештећење Здравку Мамићу.

Фудбал 12.12.2015 | 12:40
Суд промијенио одлуку, Едуардо плаћа Мамићу!

Суд је прво спор између председника Динама и његовог бившег играча, који је тужио Мамића због уговора према којем му је давао велики део својих примања, прво пресудио у корист фудбалера.

Међутим, та промена је преиначена па је сада нападач бразилског порекла дужан Мамићу милиона евра.

"Едуардо да Силва није имао праведно суђење у Жупанијском суду у Загребу. Суд је занемарио право спортиста на заштиту од својих менаџера и то према посебним правилима које су донели ФИФА и ФС Хрватске. Такође, Суд је намерно или случајно Мамића третирао као покровитеља, када је оценио да он није био званичник НК Динамо када је склапао спорне уговоре. Напротив, Мамић је био званичник Динама па је играч који је имао уговор с њим у потпуности зависио од њега. Такви уговори се не могу сматрати легитимним већ су неморалним", саопштили су Едуардови правни заступници.

Суд сматра да је Мамић имао право према уговору да тражи од Едуарда прво 50, потом 25, те на крају 20 одсто од примања, до 2011. године. Да Силва је одустао од тога, па су Мамићи покренули поступак, којим је суд фудбалеру одузео стан у Загребу и два аутомобила.

Општински суд је у јануару донео пресуду у корист фудбалера, на основу тврдње да је уговор потписао на његов 18. рођендан, када није разумео хрватски језик.

Динамо је довео Едуарда као 16-годишњака из родног Рио де Жанеира 1999. године, а онда га је 2007. продао Арсеналу за око 10 милиона евра.

Након три године у Лондону хрватски репрезентативац је прешао у Шахтјор из Доњецка чији је и даље члан, а који га је прошле сезоне слао на позајмицу у Фламенго.

Едуардо је одиграо 64 утакмице и постигао 29 голова за репрезентацију Хрватске.

Коментари / 0

Оставите коментар