Sud promijenio odluku, Eduardo plaća Mamiću!

Županijski sud u Zagrebu promenio je prvostepenu odluku pa sada Eduardo da Silva mora da plati obeštećenje Zdravku Mamiću.

Fudbal 12.12.2015 | 12:40
Sud promijenio odluku, Eduardo plaća Mamiću!

Sud je prvo spor između predsednika Dinama i njegovog bivšeg igrača, koji je tužio Mamića zbog ugovora prema kojem mu je davao veliki deo svojih primanja, prvo presudio u korist fudbalera.

Međutim, ta promena je preinačena pa je sada napadač brazilskog porekla dužan Mamiću miliona evra.

"Eduardo da Silva nije imao pravedno suđenje u Županijskom sudu u Zagrebu. Sud je zanemario pravo sportista na zaštitu od svojih menadžera i to prema posebnim pravilima koje su doneli FIFA i FS Hrvatske. Takođe, Sud je namerno ili slučajno Mamića tretirao kao pokrovitelja, kada je ocenio da on nije bio zvaničnik NK Dinamo kada je sklapao sporne ugovore. Naprotiv, Mamić je bio zvaničnik Dinama pa je igrač koji je imao ugovor s njim u potpunosti zavisio od njega. Takvi ugovori se ne mogu smatrati legitimnim već su nemoralnim", saopštili su Eduardovi pravni zastupnici.

Sud smatra da je Mamić imao pravo prema ugovoru da traži od Eduarda prvo 50, potom 25, te na kraju 20 odsto od primanja, do 2011. godine. Da Silva je odustao od toga, pa su Mamići pokrenuli postupak, kojim je sud fudbaleru oduzeo stan u Zagrebu i dva automobila.

Opštinski sud je u januaru doneo presudu u korist fudbalera, na osnovu tvrdnje da je ugovor potpisao na njegov 18. rođendan, kada nije razumeo hrvatski jezik.

Dinamo je doveo Eduarda kao 16-godišnjaka iz rodnog Rio de Žaneira 1999. godine, a onda ga je 2007. prodao Arsenalu za oko 10 miliona evra.

Nakon tri godine u Londonu hrvatski reprezentativac je prešao u Šahtjor iz Donjecka čiji je i dalje član, a koji ga je prošle sezone slao na pozajmicu u Flamengo.

Eduardo je odigrao 64 utakmice i postigao 29 golova za reprezentaciju Hrvatske.

Komentari / 0

Ostavite komentar