ЛЕ - Партизан игра за спас сезоне против Аугзбурга од 21:05!

Фудбалери Партизана дочекују вечерас екипу Аугзбурга (21:05х), у последњем колу групне фазе Лиге Европе.

Фудбал 10.12.2015 | 16:00
ЛЕ - Партизан игра за спас сезоне против Аугзбурга од 21:05!

Црно-бели имају велику шансу да први пут после 11 година изборе европско пролеће и тиме спасу сезону у којој је потпуно подбацио у домаћем првенству.

Партизан има три бода више од Аугсбурга, а без наставка такмичења у ЛЕ може остати само уколико доживи катастрофу у Хумској, јер је бундеслигашу потребна најмање победа од 3:1.

"Сваке године се прича: "Доста је титула, урадите нешто више у Европи". Сада када смо добри у Лиги Европе, а лоши у првенству, потпуно је друга прича. Не бих мењао ситуацију у Европи за прво место у Суперлиги и да могу", рекао је капитен Партизана Саша Илић.

Партизан је у претходних шест окршаја са немачким клубовима на свом терену добио четири и изгубио два, а ове сезоне у Европи има четири победе и један пораз, од Атлетик Билбаа.

"Свесни смо шта нам доноси ова уаткмица. Трудићемо се да контролишемо утакмицу, важно је да будемо дисциплиновани. Верујем да ћемо Партизан гледати и на пролеће у Европи", рекао је тренер Партизана Љубинко Друловић.

Аугзбург у Хумску стиже у тренутку када се бори за опстанак у Бундеслиги, али и у успону форме јер је добио два од последња три кола, у међувремену ремизиравши са учесником осмине финала Лиге шампиона Волфсбургом.

"Знамо да би њима одговарало и да изгубе до 2:0, али ми ћемо се потрудити да се то не деси. Сутра се игра на све или ништа, а ми желимо све. Желимо да направимо сензацију", рекао је тренер Аугзбурга Маркус Вајнцирл.

Немци су славили ове сезоне на једном гостовању у ЛЕ, у Алкмару, а на свакој од претходних пет утакмица су постигли по један гол.

Главни адут им је сјајни Парагвајац аргентинског порекла Раул Бобадиља, други стрелац такмичења са пет голова, чију је голеаду у првом сусрету два тима спречио Живко Живковић са чак 13 одбрана.

"Волео бих да оно што сам урадио на Новом Зеланду поновим на клупском нивоу. Кад сам одлазио на Мундиалито причао сам да ћемо освојити прво место, а сад имам осећај да ћемо проћи у наредну фазу Лиге Европе. Ово нам је највеће финале до сад, једна од најбитнији утакмица у мојој каријери. А кад је тако, идемо на победу", закључио је Андрија Живковић.

Коментари / 0

Оставите коментар