LE - Partizan igra za spas sezone protiv Augzburga od 21:05!

Fudbaleri Partizana dočekuju večeras ekipu Augzburga (21:05h), u poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope.

Fudbal 10.12.2015 | 16:00
LE - Partizan igra za spas sezone protiv Augzburga od 21:05!

Crno-beli imaju veliku šansu da prvi put posle 11 godina izbore evropsko proleće i time spasu sezonu u kojoj je potpuno podbacio u domaćem prvenstvu.

Partizan ima tri boda više od Augsburga, a bez nastavka takmičenja u LE može ostati samo ukoliko doživi katastrofu u Humskoj, jer je bundesligašu potrebna najmanje pobeda od 3:1.

"Svake godine se priča: "Dosta je titula, uradite nešto više u Evropi". Sada kada smo dobri u Ligi Evrope, a loši u prvenstvu, potpuno je druga priča. Ne bih menjao situaciju u Evropi za prvo mesto u Superligi i da mogu", rekao je kapiten Partizana Saša Ilić.

Partizan je u prethodnih šest okršaja sa nemačkim klubovima na svom terenu dobio četiri i izgubio dva, a ove sezone u Evropi ima četiri pobede i jedan poraz, od Atletik Bilbaa.

"Svesni smo šta nam donosi ova uatkmica. Trudićemo se da kontrolišemo utakmicu, važno je da budemo disciplinovani. Verujem da ćemo Partizan gledati i na proleće u Evropi", rekao je trener Partizana Ljubinko Drulović.

Augzburg u Humsku stiže u trenutku kada se bori za opstanak u Bundesligi, ali i u usponu forme jer je dobio dva od poslednja tri kola, u međuvremenu remiziravši sa učesnikom osmine finala Lige šampiona Volfsburgom.

"Znamo da bi njima odgovaralo i da izgube do 2:0, ali mi ćemo se potruditi da se to ne desi. Sutra se igra na sve ili ništa, a mi želimo sve. Želimo da napravimo senzaciju", rekao je trener Augzburga Markus Vajncirl.

Nemci su slavili ove sezone na jednom gostovanju u LE, u Alkmaru, a na svakoj od prethodnih pet utakmica su postigli po jedan gol.

Glavni adut im je sjajni Paragvajac argentinskog porekla Raul Bobadilja, drugi strelac takmičenja sa pet golova, čiju je goleadu u prvom susretu dva tima sprečio Živko Živković sa čak 13 odbrana.

"Voleo bih da ono što sam uradio na Novom Zelandu ponovim na klupskom nivou. Kad sam odlazio na Mundialito pričao sam da ćemo osvojiti prvo mesto, a sad imam osećaj da ćemo proći u narednu fazu Lige Evrope. Ovo nam je najveće finale do sad, jedna od najbitniji utakmica u mojoj karijeri. A kad je tako, idemo na pobedu", zaključio je Andrija Živković.

Komentari / 0

Ostavite komentar