Македонија гради другу ограду на граници са Грчком

Македонија је почела да гради и другу ограду на граници с Грчком, након оне у Ђевђелији, у жељи да боље контролише мигрантски талас, рекао је војни извор у Скопљу.

Регион 10.12.2015 | 13:11
Македонија гради другу ограду на граници са Грчком

"Подићи ћемо границу у подручју прелаза Медзитлија", рекао је за АФП македонски војни извор који је желео да остане неименован.

"Тај део границе је порозан и желимо да спречимо илегалне уласке", додао је тај извор, али није прецизирао колико ће бити дугачка и висока ограда, преноси Индеx.хр.

Македонија је почела 19. новембра да врши селекцију миграната на основуземаља из којих долазе, због чега су почели протести оних који се сматрају "економским мигрантима".

Крајем новембра Македонија је завршила изградњу прве ограде дуге три километра на граници с Грчком која је висока 2,5 метра и има бодљикаву жицу, а постављена је код прелаза Ђевђелија.

Грчка је у среду почела да одводи стотине економских миграната који су већ седмицама на грчко-македонској граници, блокирају железнички саобраћај и које Македонија не пушта преко своје границе.

Око 1.200 особа углавном из Пакистана, Марока и Ирана остало је пред границом након што су земље на балканској избегличкој рути почеле да селективно пропуштају избеглице и да пуштају само оне из ратних подручја.

Полиција је саопштила да ће бити одведени аутобусима у Атину и смештени у избегличке центре пре него што их врати у њихове земље.

(РСЕ)

Коментари / 0

Оставите коментар