Жреб за ЛШ: Хоће ли бити опет судара великана Реала и Јувентуса?!

Међу најтежим противницма у другом шеширу су и Пари Сен Жермен и Арсенал, док је, без дилеме, најпожељнији Гент!

Фудбал 09.12.2015 | 23:45
Жреб за ЛШ: Хоће ли бити опет судара великана Реала и Јувентуса?!

Вечерашњим утакмицама шестог кола пала је завеса на завеса на такмичење по групама у Лиги шампиона, а љубитељи фудбала сада са нестрпљењем очекују 14. децембар и жреб за нокаут фазу.

На неки начин, највећи европски клубови прошли су у групној фази својеврсно чистилиште и на пролеће почиње “оно право“ где све грешке морају да се сведу на минимум.

Жреб за осмину финала је полудиригован, јер према правилима УЕФА у дуелима осмине финала не могу да се састану екипе из истих земаља, као и оне које су већ међусобно играле у групној фази.

Поглед на састав два шешира за жреб намеће јасан закључак: Све екипе из првог, које су условно речено повлашћене, надаће се да избегну Јувентус и Пари Сен Жермен који су били другопласиране у својим групама.

Условно речено, као најлакши ривали из групе другопласираних намећу се Гент и ПСВ Ајндховен, а ни Динамо Кијев није далеко од њих.

“Мина“ из овог шешира могао би да буде Арсенал, а можда и Рома под условом да до пролећа пронађе форму која ју је красила у неким претходним периодима.

ПРВИ ШЕШИР: Реал Мадрид, Волфсбург, Атлетико, Манчестер Сити, Барселона, Бајерн, Челси, Зенит.

ДРУГИ ШЕШИР: ПСЖ, ПСВ, Бенфика, Јувентус, Рома, Арсенал, Динамо Кијев, Гент.

Термини првих утакмица осмине финала Лиге шампиона су 16, 17, 23. и 24. фебруар. Реванш мечеви играју се 8, 9, 15. и 16. марта следеће године.

Коментари / 0

Оставите коментар