Žreb za LŠ: Hoće li biti opet sudara velikana Reala i Juventusa?!

Među najtežim protivnicma u drugom šeširu su i Pari Sen Žermen i Arsenal, dok je, bez dileme, najpoželjniji Gent!

Fudbal 09.12.2015 | 23:45
Žreb za LŠ: Hoće li biti opet sudara velikana Reala i Juventusa?!

Večerašnjim utakmicama šestog kola pala je zavesa na zavesa na takmičenje po grupama u Ligi šampiona, a ljubitelji fudbala sada sa nestrpljenjem očekuju 14. decembar i žreb za nokaut fazu.

Na neki način, najveći evropski klubovi prošli su u grupnoj fazi svojevrsno čistilište i na proleće počinje “ono pravo“ gde sve greške moraju da se svedu na minimum.

Žreb za osminu finala je poludirigovan, jer prema pravilima UEFA u duelima osmine finala ne mogu da se sastanu ekipe iz istih zemalja, kao i one koje su već međusobno igrale u grupnoj fazi.

Pogled na sastav dva šešira za žreb nameće jasan zaključak: Sve ekipe iz prvog, koje su uslovno rečeno povlašćene, nadaće se da izbegnu Juventus i Pari Sen Žermen koji su bili drugoplasirane u svojim grupama.

Uslovno rečeno, kao najlakši rivali iz grupe drugoplasiranih nameću se Gent i PSV Ajndhoven, a ni Dinamo Kijev nije daleko od njih.

“Mina“ iz ovog šešira mogao bi da bude Arsenal, a možda i Roma pod uslovom da do proleća pronađe formu koja ju je krasila u nekim prethodnim periodima.

PRVI ŠEŠIR: Real Madrid, Volfsburg, Atletiko, Mančester Siti, Barselona, Bajern, Čelsi, Zenit.

DRUGI ŠEŠIR: PSŽ, PSV, Benfika, Juventus, Roma, Arsenal, Dinamo Kijev, Gent.

Termini prvih utakmica osmine finala Lige šampiona su 16, 17, 23. i 24. februar. Revanš mečevi igraju se 8, 9, 15. i 16. marta sledeće godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar