Ухваћен бјегунац из Црне Горе са 15,5 килограма марихуане

Возач који је у уторак током полицијске потјере слетио пасатом у мјесту Крупац, општина Источна Илиџа, је шверцер дроге Енис Мемић (31) из Пријепоља, који је био у бјекству и за којим је расписана потјерница због сумње да је у Црној Гори голфом усмртио полицајца.

Република Српска 09.12.2015 | 21:50
Ухваћен бјегунац из Црне Горе са 15,5 килограма марихуане

Да се није одрекао криминалних активности, испоставило се након прекјучерашње незгоде, пошто су полицајци у аутомобилу који је возио пронашли 12 пластичних пакета пуних марихуане, тешке 15,5 килограма!

Драматична ситуација забиљежена је у уторак у Крупцу, гдје су полицајци покушали да зауставе пасат, али им је возач умакао, и услиједила је кратка потјера, током које је бјегунац слетио с пута у провалију.

"У овој незгоди је сувозач у пасату М.Х. преломио кук, те је након указивања љекарске помоћи у Клиничком центру Касиндо превезен на Кошево на даље лијечење", казао је "Независним" извор упућен у истрагу, који додаје да су и возач и сувозач на крају и ухапшени.

Међутим, ни након слијетања пасата није све ишло олако, јер је Мемић покушао да превари полицајце - био је без докумената, а тврдио је да је из Хрватске, што је чуварима јавног реда одмах било сумњиво.

"Оперативним радом полицијских службеника Сектора криминалистичке полиције ЦЈБ Источно Сарајево, као и увидом у ИДДЕЕА базу издатих личних докумената, утврђено је да је лице дало лажне податке о себи, те да се ради о Е.М., настањеном у Пријепољу", саопштено је из ЦЈБ Источно Сарајево.

Полиција је убрзо установила да је за Мемићем расписана међународна потјерница због сумње да је у јулу у Бијелом Пољу, у Црној Гори, голфом без регистарских ознака усмртио саобраћајног полицајца и оца четворо дјеце Ирфана Кујовића (42), који је покушао да га заустави.

Српко Косорић, начелник ЦЈБ Источно Сарајево, истакао је да полиција, по овлаштењу дежурног тужиоца, предузима и друге потребне мјере и радње на комплетирању и документовању кривичног дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога.

Док припадници ЦЈБ Источно Сарајево раде свој дио посла, треба нагласити да је Мемић хапшен и крајем 2012. године у акцији "Трио", када су пали међународни шверцери дроге.

Потом је у јануару прошле године у Подгорици осуђен на годину дана затвора због оптужбе да је марихуану преносио из Албаније у Тузи, а затим из Бијелог Поља даље у БиХ. Према пресуди, он је члан организоване криминалне групе, а осуђен је за шверц 250 килограма марихуане.

Иако је црногорска полиција због убиства полицајца расписала потјерницу за Мемићем, његову слику никада није објавила.

Извор: Независне новине

Коментари / 0

Оставите коментар