Uhvaćen bjegunac iz Crne Gore sa 15,5 kilograma marihuane

Vozač koji je u utorak tokom policijske potjere sletio pasatom u mjestu Krupac, opština Istočna Ilidža, je švercer droge Enis Memić (31) iz Prijepolja, koji je bio u bjekstvu i za kojim je raspisana potjernica zbog sumnje da je u Crnoj Gori golfom usmrtio policajca.

Republika Srpska 09.12.2015 | 21:50
Uhvaćen bjegunac iz Crne Gore sa 15,5 kilograma marihuane

Da se nije odrekao kriminalnih aktivnosti, ispostavilo se nakon prekjučerašnje nezgode, pošto su policajci u automobilu koji je vozio pronašli 12 plastičnih paketa punih marihuane, teške 15,5 kilograma!

Dramatična situacija zabilježena je u utorak u Krupcu, gdje su policajci pokušali da zaustave pasat, ali im je vozač umakao, i uslijedila je kratka potjera, tokom koje je bjegunac sletio s puta u provaliju.

"U ovoj nezgodi je suvozač u pasatu M.H. prelomio kuk, te je nakon ukazivanja ljekarske pomoći u Kliničkom centru Kasindo prevezen na Koševo na dalje liječenje", kazao je "Nezavisnim" izvor upućen u istragu, koji dodaje da su i vozač i suvozač na kraju i uhapšeni.

Međutim, ni nakon slijetanja pasata nije sve išlo olako, jer je Memić pokušao da prevari policajce - bio je bez dokumenata, a tvrdio je da je iz Hrvatske, što je čuvarima javnog reda odmah bilo sumnjivo.

"Operativnim radom policijskih službenika Sektora kriminalističke policije CJB Istočno Sarajevo, kao i uvidom u IDDEEA bazu izdatih ličnih dokumenata, utvrđeno je da je lice dalo lažne podatke o sebi, te da se radi o E.M., nastanjenom u Prijepolju", saopšteno je iz CJB Istočno Sarajevo.

Policija je ubrzo ustanovila da je za Memićem raspisana međunarodna potjernica zbog sumnje da je u julu u Bijelom Polju, u Crnoj Gori, golfom bez registarskih oznaka usmrtio saobraćajnog policajca i oca četvoro djece Irfana Kujovića (42), koji je pokušao da ga zaustavi.

Srpko Kosorić, načelnik CJB Istočno Sarajevo, istakao je da policija, po ovlaštenju dežurnog tužioca, preduzima i druge potrebne mjere i radnje na kompletiranju i dokumentovanju krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Dok pripadnici CJB Istočno Sarajevo rade svoj dio posla, treba naglasiti da je Memić hapšen i krajem 2012. godine u akciji "Trio", kada su pali međunarodni šverceri droge.

Potom je u januaru prošle godine u Podgorici osuđen na godinu dana zatvora zbog optužbe da je marihuanu prenosio iz Albanije u Tuzi, a zatim iz Bijelog Polja dalje u BiH. Prema presudi, on je član organizovane kriminalne grupe, a osuđen je za šverc 250 kilograma marihuane.

Iako je crnogorska policija zbog ubistva policajca raspisala potjernicu za Memićem, njegovu sliku nikada nije objavila.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 0

Ostavite komentar